Caută
Close this search box.

Rusia reține un cetățean american suspectat de spionaj

Serviciul de securitate internă al Rusiei (FSB) a declarat luni că a reținut un cetățean american suspectat de spionaj, informează Reuters.

FSB, care a declarat că americanul a fost reținut pe 28 decembrie, a spus într-o declarație că a fost deschis un caz penal împotriva lui. Nu a oferit detalii despre natura presupusului spionaj.

Ambasada SUA de la Moscova nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Relațiile Rusiei cu Statele Unite s-au înrăutățit după anexarea Crimeii în 2014. De atunci, Statele Unite și alte țări occidentale au impus o gamă largă de sancțiuni împotriva funcționarilor, companiilor și băncilor rusești.

Un răspuns

  1. Da, in fine, fiecare ne luam informatiile de unde avem voie.
    Adica ce vreau sa spun. Acest „cetatean” american nu a fost „luat” de pe strada.
    Si el, in sine nu este subiectul vreunui conflict, el doar a executat un ordin si si-a asumat posibilele consecinte ale actului sau ilegal indreptat impotriva unui stat suveran. El este doar o unealta, bine platita si asigurata dar, doar o unealta care, chiar nu merita „atentia” nimanui si numai pentru a putea „exista” in continuare.
    Stirea cred ca trebuia sa sune cam asa:
    „Serviciile de contraspionaj ale Rusiei (FSB) au dejucat o operațiune de amploare a serviciilor secrete americane”.
    Aaaa..
    Citez din Sputnik: „Luni, FSB a anunțat că pe 28 decembrie la Moscova a fost reținut în flagrant, în timp ce desfășura o activitate de spionaj, cetățeanul american, Paul Whelan” (aici ce a facut este chiar grav daca l-au „anulat”, publicandu-i numele sau e doar o minciuna).
    Adica stirea ni se „livreaza” astazi 31, neavand insa ca „sursa” serviciile secrete americane (s-ar fi „livrat” pe 28-29) ci serviciile secrete ruse care anunta cu „voce tare” ca americanii au incercat „intr-o actiune serioasa” sa le „adoarma closca” si sa le fure ouale.
    Americanii au transmis insa, prin cele 5 mari „organe”, nimic. Pentru ca „fundul nu mai incapea in galeata”.
    Revenind la „bietul cetatean american” arestat, probabil va face obiectul vreunui schimb de „marfa asemanatoare” dar in nici un caz nu trebuie sa fie oferit vreun „argument” care sa aduca macar in discutie statutul acelui „individ” in relatie cu statutul de cetatean liber al oricarui cititor (am vazut ca pe toate site-urile acesta a fost cel mai „gras” subiect). Acel individ a intreprins, prin natura functiei si pregatirii lui actiuni (pe care le intreprind toate statele importante, nu numai SUA) riscante si care pot fi pedepsite de statul „agresat” cu inchisoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri