Caută
Close this search box.

Scandalul accesării ilegale a semafoarelor în București: Poliția are patru suspecți

diicot
Opt persoane puteau să facă programări în sistemul de semaforizare, iar patru dintre ele au fost indicate poliţiei, care anchetează accesările ilegale din ultimele două zile din sistemul de semaforizare din București, a declarat, duminică, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.
„Opt persoane erau capabile să facă astfel de programări şi să intervină în cardurile logice de comandă şi control ale unităţilor semaforice. Patru dintre aceste persoane sunt angajate ale Companiei Municipale pentru Managementul Traficului din Bucurelti, asupra lor neexistând niciun fel de bănuială, pentru că înainte de a face această afirmaţie am făcut investigaţii interne. Celelalte patru persoane au fost indicate organelor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu care de ieri suntem în permanentă legătură (…) Ultima discuţie a avut loc între primarul general cu domnul director al Poliţiei Municipiului Bucureşti, domnul Miron, pentru a updata ultimele date şi rezultate strânse până la acest moment și sperăm ca Poliția să își facă datoria”, a declarat Aurelian Bădulescu, duminică, la Antena 3.
Bădulescu nu a vrut să dea detalii despre cele patru persoane suspectate în acest caz, dar a precizat că”persoana care a introdus alte diagrame a lucrat în sistemul de programare al unităților semaforice din București”.
Viceprimarul Capitalei a mai spus că este exclus ca semafoarele să fi fost accesate de către hackeri, el explicând că a fost o intervenție mecanică de pe spațiul public, adică acele căsuțe ale semaforului au fost deschise.
„Să se deschidă acestea au anumit tip de cheie și un anumit tip de poziție de extragere a capacului de protecție, deci nu e pur și simplu un capac care să apere de ploaie și de vânt”, a explicat viceprimarul Capitalei.
Aurelian Bădulescu a subliniat că în prezent nu mai există niciun pericol pentru siguranța traficului.
„Nu mai există niciun pericol. Nu a mai existat niciun pericol din data de 28 decembrie, ziua în care practic am identificat această situație. Dar dacă în 28 am crezut că este vorba despre o defecțiune tehnică, în data de 29 am concluzionat că nu vorbim despre o defecțiune, si de un acces neautorizat în sistemul de programare a semafoarelor, moment în care s-au luat toate măsurile”, a adăugat Bădulescu.

Semaforizarea de pe bulevardul Nicolae Grigorescu – Policlinica Titan, perturbată

Poliția Capitalei a transmis, duminică, faptul că imediat ce un reprezentant al Companiei Municipale de Management al Traficului București a sesizat că s-ar fi intervenit la semaforizarea de pe bulevardul Nicolae Grigorescu – Policlinica Titan, echipaje ale Brigăzii Rutiere au mers la fața locului pentru a asigura fluența traficului și pentru a face investigații.
„Pe parcursul zilei de astăzi se vor desfășura mai multe activități, în care vor fi implicați și specialiști ai Companiei Municipale de Management al Traficului București. Au fost solicitate date necesare în conturarea situației de fapt, urmând a se stabili și situația de drept”, a transmis Poliția Capitalei.
Primăria Capitalei a reclamat, sâmbătă, accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Bucureşti, care ar fi putut avea consecinţe deosebit de grave în privinţa circulaţiei automobilelor şi a siguranţei cetăţenilor, și a anunțat că a depus plângere penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri