Caută
Close this search box.

Scandalul remanierii. Guvernul a depus la Curtea Constituțională sesizarea împotriva președintelui Iohannis

viorica dăncilă

Guvernul a depus la Curtea Constituțională sesizarea pe tema remanierilor, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de vineri a Guvernului.

”Nu ne-am dorit acest lucru, dar interesul României este mai presus decât jocul politic sau campania electorală”, a declarat Viorica Dăncila, motivându-si, astfel, acțiunea politică. Dăncilă a mai adăugat că singura situație incertă în pragul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene este creată de șeful statului, care refuză să semneze numirea Liei Olguța Vasilescu la Dezvoltare și a lui Mircea Drăghici la Transporturi.

„Am sesizat Curtea Constituțională pentru a soluționa acest blocaj creat de domnul președinte. Nu ne-am dorit acest lucru, dar interesul României este mai presus de jocul politic sau de campanie electorală”, a spus Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis declara, miercuri, că nu a finalizat analiza privind remanierea propusă de Dăncilă, însă, judecând și propunerile și comportamentul PSD, a ajuns la o concluzie: „Acest PSD sub conducerea lui Dragnea nu e capabil să genereze un Guvern performant”.
 
„Suntem la al treilea guvern care nu e cu nimic mai bun. Avem guvernare pesedistă foarte, foarte slabă. Înlocuim oameni slabi cu alți oameni slabi. Au intrat într-un fel de circ. Eu nu sunt de acord să se continue în acest circ. Prima concluzie e că aceste remanieri sunt făcute de ochii lumi. Așa nu se poate și nu voi fi de acord să se continue”, a declarat Klaus Iohannis.

Un răspuns

  1. Foarte bine. Acest președinte nu știe decât sa facă jocuri politice. Nu-l interesează binele tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri