Caută
Close this search box.

Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie anchetează anticorupţia

Secţia specială

Recent înfiinţata Secţie de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) din Parchetul General a deschis mai multe dosare privind aşa-zise abuzuri din Justiţie, potrivit Luju şi Antena3, două instituţii de presă favorabile inculpaţilor şi condamnaţilor.

În schimb, lipsesc cu desăvârşire ştirile despre dosare deschise de SIIJ privind corupţia din magistratură. Cea mai recentă ştire în acest sens este cea potrivit căreia SIIJ le anchetează pe fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi pe fosta şefă a ex-Serviciului de combatere a corupţiei din magistratură din cadrul DNA, Florentina Mirică, pentru că ar fi divulgat informaţii secrete de stat în dosarul DIPI.

„Vorbim despre o sesizare din oficiu făcută de Secţia de investigarea a infracţiunilor comise de magistraţi. Cei de acolo s-au sesizat cu privire la mai multe infracţiuni – în primul rând cu privire la divulgarea de informaţii secrete de stat, de asemenea, divulgarea secretului care periclitează siguranţa naţională şi totodată cercetarea abuzivă.

Se va începe urmărirea penală întâi in rem, se vor face cercetări, vor fi luate documente. Vom vedea dacă se va începe urmărirea penală şi in personam, dar vizate practic de acest nou dosar început sunt, într-adevăr, Florentina Mirică şi Laura Codruţa Kovesi”, a anunţat miercuri seara Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri