Caută
Close this search box.

Secția de pediatrie a Spitalului Orășenesc Nehoiu rămâne fără medic

nehoiu

Se poate pune lacătul la Secţia de pediatrie a Spitalului Orăşenesc din Nehoiu, judeţul Buzău. Singurul pediatru intră în concendiu săptămâna viitoare, apoi va profesa în altă parte.

Situația este critică pentru că, dacă nu se va găsi un alt medic, toți copiii bolnavi vor fi nevoiți să ajungă la Buzău, sau mai departe, la Braşov. Iar aceasta înseamnă cel puţin 70 de kilometri distanţă.

Gabriela Angelescu are 67 de ani. Este medic pediatru pensionar, dar are derogare să mai profeseze la Spitalul din Nehoiu, unde nu există nici un alt medic de specialitate în secţia pentru copii. Acum, a anunţat că înainte de sărbători îşi ia concediu, apoi se retrage.

Managerul spitalului are o propunere de moment: medicul neonatolog să preia şi cazurile de la pediatrie până când se va găsi un nou medic specialist.

Spitalul orășenesc Nehoiu deservește aproximativ 50 de mii de persoane din 11 localități arondate unității medicale. Din cele 25 de posturi de medici specialiști și primari, sunt ocupate doar 16.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri