Caută
Close this search box.

Simona Halep și activitățile în care va rămâne pe termen foarte lung

Halep

Cu ocazia lansării noului site web, Simona Halep, 27 de ani, a creat și secțiunea ”FUNDAȚIA” unde explică noul ei proiect în care urmează să se implice atât acum, dar și după ce se va retrage din tenis.

Fundația este alcătuită din trei domenii- Sănătate, Sport, Educație:

”Înființarea fundației este o dorință mai veche a mea dar este și o nouă provocare pentru mine, mijlocul prin care, pe termen lung, pot să dau și eu ceva înapoi. Unul din obiectivele de bază ale fundației este acela de a lasa o moștenire după încheierea carierei. Practic, în momentul retragerii mele din tenis, mă voi dedica 100% acestui proiect. Fundația va activa în 3 domenii importante: sport, sănătate și educație. Îmi place să mă întâlnesc cu oamenii, să discut, să-mi formez idei și să le știu nevoile, să încerc să mă implic în rezolvarea lor în special pe latura sportivă sau educațională”, este declarația româncei pentru site-ul oficial.

Primul domeniu al fundației este Sportul, o ramură în care câștigătoarea Roland Garros a explicat de ce sportul trebuie să fie în viața tuturor. Pentru liderul mondial este important ca acesta să fie practicat indiferent de clasa socială sau vârstă. “Sportul este domeniul care mă obligă cel mai mult ca eu să dau ceva înapoi din ceea ce sportul mi-a dat mie. Mi-aș dori să reușesc să-i îndrum pe toti copiii să facă sport, să înțeleagă cât de importană este mișcarea în viața lor și că nu contează dacă faci sport de performanță sau doar de plăcere. Important e să-l practice. Sportul te educă, te disciplinează și te pregătește pentru viață. Sportul trebuie practicat în orice condiții, indiferent de vârstă sau de clasă socială.“

Un alt domeniu al fundației este Sănătatea. În această ramură, Simona este de părere că ar trebui să se îndrepte mare parte din atenția tuturor. “Sănătatea ar trebui să ne intereseze pe toți. E un domeniu care merită toata atenția și toată susținerea. După cum știți, alături de Dorna, unul din partenerii mei și de Fundația Salvați Copii, suntem deja implicați în campaniile de salvare ale nou-născuților care au venit pe lume prematur. Pentru copii și nou născuți merită să ne unim cu toții forțele, pentru a le da șansa la o viață normală”.

Domeniul cu numărul trei pe site este Educația care, spune liderul mondial, are nevoie de un nou început. Simona crede că tinerii trebuie lăsați să fie creativi, iar profesorii să înțeleagă noile generații:

“Educația este un sistem care are nevoie de un refresh, atât la nivelul elevilor, cât și al profesorilor. E un subiect pe agenda tuturor, toata lumea vorbește ce trebuie făcut și despre reforma din educație, doar foarte putină lume face cu adevărat ceva. Tinerii trebuie lăsați să fie mai creativi, profesorii trebuie stimulați și motivați să înțeleagă nevoia de schimbare și de adaptare la noile așteptări. Peste 80% din tinerii din România cred că sistemul de învățământ este unul teoretic și ei și-ar dori poate mai multe activități practice. În acest sens, voi milita pentru introducerea orelor suplimentare de sport în școli și grădinițe.“ (foto DaddyCool.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri