Fostul om de afaceri, Sorin Ovidiu Vîntu, acum la închisoare, i-a atacat în termeni duri pe Klaus Iohannis și pe Orlando Teodorovici și a vorbit în termeni elogioși de casa regală.

„De la Regele Ferdinand la Klaus Johannis

Unul a întregit o țară, celălalt l-a insultat pe Dragnea. Unul a împroprietărit țăranii, celălalt nici nu-i bagă în seamă. Unul a dat o constituție care a pus bazele statului ce urma să conducă România Mare, celălalt o calcă în picioare pe cea de astăzi.

După discursul pe care l-a susținut alaltăieri în Parlamentul României, disprețul meu pentru paiața de la Cotroceni a ajuns la cotă maximă. Să celebrezi 100 de ani de la un eveniment de importanța creerei statului tău și tu să-mi vorbești de legile Justiției, de ticălosul jefuitor Dragnea și de Codurile Penale, arată că ești un bou, nu doar din punct de vedere politic, așa cum prezumasem până acum, ci ești un bou pe toate planurile. Cine mama dracului ți-a permis să vulgarizezi într-un asemenea hal cea mai importantă realizare a nației mele de până acum? Ce dracu ai făcut tu pentru țara asta, care să te îndrituiască s-o înjosești, târând-o într-un asemenea moment în răfuielile tale de doi bani cu cei care stau în calea mult visatei prelungiri a actualului mandat?

Klaus Werner Johannis, începând de alaltăieri nu te mai recunosc ca președinte al țării mele.

Orlando Teodorovici

Băi melagambistule, nu doar că în materie financiară nu știi nimic, dar te mai și trezești să vorbești despre lucruri ale căror semnificații îți scapă. PSD-ul n-a pierdut în cei doi ani de guvernare, cu toate prostiile pe care le-a făcut (și n-au fost deloc puține), cât a pierdut de când ai țâșnit tu, ca proasta din baie, cu infecția aia de declarație.

Lasă aspectele umane, sociale sau materiale de o parte și încearcă măcar să vizualizezi sumele pe care România le-ar pierde în urma acestor transhumanțe cincinale. Pe români n-ai voie să-i obligi să facă ceva împotriva voinței lor. Sunt convins că majoritatea și-ar dori să se întoarcă dacă ar avea la ce. Dacă ai fi știut meserie, ai fi putut crește bugetul României cu cel puțin 20% în cei doi ani de când ai preluat, cu partidul tău, guvernarea, folosind câteva instrumente financiare, nici măcar prea sofisticate. Cu banii astfel obținuți s-ar fi putut crea programe care să-i facă pe ai noștri să ia în calcul, în mod serios, întoarcerea acasă. Din nefericire, atât tu cât și colegii tăi de guvern și de partid sunteți varză la capitolul gândire strategică și la știința de carte.

Respectele mele Majestățile Voastre

Generație, până acum n-am vorbit despre Centenar. Majoritatea celor pe care i-am auzit vorbind despre asta mi s-au părut falși, patriotarzi sau de un patetism jenant. De aceea m-am abținut de la comentarii. Evident că astăzi nu mă simt năpădit de o bucurie năvalnică sau de nu știu ce fior atavic, dar asta nu înseamnă că în momentele astea nu mi-am amintit de faptul că sunt niște oameni, morți de mult, cărora le datorez respect și recunoștință pentru că astăzi am o țară a mea, unde aud vorbindu-se în limba mea, unde nu râde nimeni de tradițiile mele de Crăciun sau de Paște. Pe scurt, unde mă simt în largul meu.

Merită, generație, să ciocnești un pahar de vin în amintirea lor. Dacă aș fi avut cum, eu l-aș fi închinat în memoria Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. Fă-o tu, generație, în locul meu! Până atunci îți doresc să-ți trăiască țara și să te bucuri de ea așa cum este: plină de dușmani de-ai tăi, de prieteni de-ai tăi. Și chiar dacă astăzi îți detești conducătorii să nu uiți că și ei sunt ai noștri. Ticăloși unii, tâmpiți alții, dar sunt ticăloșii și tâmpiții noștri”, a spus Sorin Ovidiu Vîntu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Nu mai pupăm duș europan

28 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =