Caută
Close this search box.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: Maternitatea Giuleşti reia vineri internările

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că internările în Maternitatea Giuleşti vor fi reluate vineri.

„Începând de vineri în Giulești se vor relua internările. Rezultatele preliminare spun ca nu sunt probleme, de aceea vineri Giulești își va deschide porțile”, a anunțat Sorina Pintea.

De la sfârşitul lunii noiembrie, mai mulți copii născuţi la Maternitatea Giuleşti au ajuns la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, după ce au fost infectaţi cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că va propune o hotărâre de Guvern care specifică numărul şi tipurile de analize ce trebuie efectuate personalului din spital sau celor care se angajează în unităţile sanitare.

„Noi vom propune o hotărâre de Guvern, care este un act subsecvent Legii securităţii în muncă, ce specifică numărul şi tipurile de analize care trebuie efectuate personalului din spital sau personalului la angajare. Sunt analize standard pentru depistarea streptococului beta hemolitic, pentru HIV/SIDA, tuberculoză. Dar noi vom propune o situaţie astfel încât spitalele să poată să decidă pentru ce germeni vor preleva probe, câte, pentru că, în acest moment, pentru a putea depista stafilococul nu este obligatorie analiza”, a declarat Pintea.

Potrivit ministrului, evenimentele din ultima perioadă petrecute la Maternitatea Giuleşti şi la alte spitale au determinat autorităţile să regândească o serie de acte normative care sunt în vigoare de mai mult timp şi care se pare că nu mai corespund nevoilor actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri