Noua stea a baletului mondial, Antonio Casalinho,  va dansa pe scena Operei Naționale din București  pentru șansa la viață a unei fetițe din România

Tânărul balerin portughez care, la doar 16 ani, este considerat noua stea a baletului mondial, va oferi un adevărat regal de balet clasic și contemporan pe 17 decembrie, de la ora 18:45, alături de elevi ai Conservatorio Internațional de Balet e Danca Annarella Sanchez din Portugalia și de balerini de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”. Toți banii strânși vor fi donați către Rebeca Cojocariu, o fetiță care de 5 ani suferă de o boală rară, pentru care medicii nu au găsit încă leac. Robert Enache și Mihaela Soare, prim balerini ai Operei Naționale București, s-au alăturat cauzei și vor dedica Rebecăi o variație din celebrul spectacol de balet Spărgătorul de Nuci, de P. I. Ceaikovski, din 16 ianuarie.

La doar 16 ani, tânărul portughez António Casalinho este considerat cel mai promițător balerin al momentului. A câștigat cea mai mare competiție pentru tineri balerini din America – Youth America Grand Prix. De asemenea, în 2017 a câștigat „Portugal got talent”, iar în iulie 2018 a obținut Premiul Special la concursul internațional de balet de la Varna.Academia de Dans și Balet Annarella Sanchez este o instituție-fanion a vieții culturale din Portugalia, fondată în urmă cu 20 de ani, de artista cubaneză Annarella Sanchez. Academia are 160 de elevi, majoritatea din afara Portugaliei, cei mai mulți provenind din Spania, Australia, Paraguay, Argentina, SUA, Franța, Brazilia și România. Ei sunt pregătiți după metode de succes folosite în școli de dans din Cuba.

Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din București își are începuturile în Școala de balet fondată de artista Floria Capsali, după înființarea Operei Române București (1921). Tradiția îndelungată a însemnat și un lung șir de performanțe și rezultate remarcabile. Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” a obținut de două ori certificatul Școală Europeană (2010 și 2013). La finala mondială de anul trecut a Youth American Grand Prix (YAGP), Andreea Iuliana Țăruș a fost inclusă în Top 12 Junior Woman dans clasic și dans contemporan, iar Andreea Iuliana Țăruș și Andrei Fabian Rășchitor au obținut locul secund la categoria Pas de deux dans clasic.

Detalii despre locurile disponibile, aici: https://eventbook.ro/other/bilete-christmas-dance-gala-2018

1 COMENTARIU

  1. Antonio Casalinho a obtinut Premiul Special la Varna in 2018 ! Premiul I si Medalia de aur nu au fost acordate niciunui participant la categoria juniori !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 8 =