Caută
Close this search box.

Statele Unite acuză doi hackeri, asociaţi guvernului chinez, de atacuri cibernetice

statele unite

Statele Unite au anunţat inculparea a doi chinezi cu legături cu Guvernul de la Beijing, acuzaţi că au comis atacuri cibernetice împotriva a 12 ţări şi şi-au subliniat din nou determinarea de a lupta „împotriva agresiunilor economice” ale gigantului asiatic, relatează AFP.

Zhu Hua şi Zhang Shilong, „hackeri asociaţi Guvernuli chinez”, sunt acuzaţi „de asociere de răufăctori”, în vederea comiterii unor intruziuni şi fraude informatice.

Potrivit actului de acuzare, cei doi fac parte dintr-un grup cunoscut sub numele de APT10 – care operează din China, în coordonare cu Ministerul Securităţii Statului.

Din 2006 în 2018, acest grup a purtat ”o campanie mondială de intruziune în computere”, cu scopul de a fura date confidenţiale şi secrete industriale de la zeci de întreprinderi, în 12 ţări, inclusiv Statele Unite, Franţa, Germania, Canada sau Regatul Unit.

Ei ţinteau în special societăţi de servicii specializate în gestionarea la distanţă a serviciilor informatice ale altor întrprinderi sau organizaţii – Managed Service Provider (MSP).

Între victimele lor se află, între altele, o instituţie financiară mondială, trei întreprinderi din domeniul telecomunicaţiilor şi un furnizor de pierse de automobile.

”Este vorba pur şi simplu despre înşelăciune şi furt, iar asta dă Chinei un avantaj injust, în detrimentul unor întreprinderi şi ţări care respectă regulile internaţionale”, a denunţat numărul doi de la Departamentul Justiţiei, Rod Rosenstein, într-o conferinţă de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri