Caută
Close this search box.

Stocurile din Japonia revin după declinul de Crăciun

Stocurile japoneze au revenit ușor miercuri după ce au suferit cel mai rău rezultat în aproape doi ani, dar alte piețe asiatice au fost mixte după ce președintele Donald Trump a marcat Crăciunul cu un atac reînnoit asupra Rezervei Federale, informează AFP.

Indicele de referință de la Tokyo – Nikkei 225 s-a prăbușit marți, pe temerile legate de economia Statelor Unite și de încetarea activității guvernului. Asta a venit după o cursă brutală de pe Wall Street, care a văzut că stocurile din SUA se scufundă pentru o a patra sesiune consecutivă.

Pe măsură ce piața americană de valori se afla pe drumul cel mai grav în decembrie, de la Marea Depresiune, Trump a mustrat marți Banca Federală pentru administrarea economiei, o plângere recentă obișnuită împotriva băncii centrale americane. Cu toate acestea, Tokyo a închis miercuri în creștere, înregistrând primul său rezultat pozitiv în șase sesiuni. Acțiunile chineze s-au închis un pic în scădere, în timp ce Seul, de asemenea, a scăzut.

Piețele financiare din Australia, Hong Kong și Noua Zeelandă sunt închise pentru sărbătoarea legală.

Piețele au fost marcate de incertitudinea desfășurată în SUA, secretarul Trezoreriei, Stephen Mnuchin, mustrat pentru organizarea unui apel cu cele mai mari șase bănci din SUA și apoi a raportat pe Twitter că cei șase directori executivi au „ample lichidități” disponibile.

Investitorii au fost, de asemenea, nemulțumiți de știrile din weekend conform cărora Trump ar fi întrebat despre posibilitatea de a-l demite pe președintele Fed-ului Jerome Powell, relatări pe care Mnuchin le-a negat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri