Caută
Close this search box.

SUA sporește finanțarea pentru marina Ucrainei după atacul rus

Statele Unite vor oferi Ucrainei o finanțare suplimentară de 10 milioane de dolari pentru a-și consolida marina, după ce Rusia a capturat trei nave ucrainene pe mare luna trecută, într-o „escaladare periculoasă”, a declarat vineri Departamentul de Stat citat de Reuters.

Măsura are loc după ce Lituania și Regatul Unit și-au sporit asistența în domeniul securității în Ucraina, a declarat departamentul, în urma atacului din 25 noiembrie din apropierea strâmtorii Kerci.

„Statele Unite invită Rusia să restituie imediat Ucrainei navele confiscate și echipajele ucrainene deținute, să păstreze strâmtoare Kerci și Marea Azov deschise navelor care tranzitează spre și dinspre porturile ucrainene și să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei” a adăugat Departamentul de Stat.

Rusia a deschis focul asupra navelor ucrainene și apoi le-a capturat la fel ca și pe echipajele lor din apropierea Crimeii – pe care Rusia a anexat-o în martie 2014. Strâmtoarea Kerci este singura ieșire la Marea Azov și controlează accesul la două porturi ucrainene majore. Incidentul l-a determinat pe președintele american Donald Trump să apeleze la o întâlnire cu Vladimir Putin, în Rusia, pentru a semnala dezaprobarea Washingtonului față de comportamentul rusesc în conflictul naval cu Ucraina.

Un răspuns

  1. Da fratie da` tu stii ce inseamna 10 milioane de dolari pentru „marina ucraineeana” ?
    Intrebarea mea umila este: cine incaseaza banul si zice „OK”, cine ordona creditul, care „unitati militare” primesc si mai ales, sub ce forma (ca daca este in „resurse” se da in paine si supa de sfecla, daca este in „tehnica militara” este in vodca, in nici un caz „Cristal”, poate „Sminoff-ul” ala plin de acarieni vii, specific oricarui „licurici”?
    Sa traiasca cine poate da` se pare ca acest „stat” numit in acest fel decat de Stalin si cu surioara lui mai mica Bielorusia au o problema de „look si feeling”, ca o poza comuna, expusa prea mult la lumina unei explozii nucleare si care, se pare, ca, nu, mai are, nimic, mic, mica, mic…viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri