Caută
Close this search box.

Sydney „atacat” de grindina de mărimea mingii de tenis

Cel mai mare oraș din Australia a fost asediat vineri de o serie de fulgere și furtuni care au aruncat cu gheață de mărimea mingilor de tenis, informează AFP.

Autoritățile au emis un avertisment serios privind furtunile, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a preveni daunele care deja se încadrează în limita a zeci de milioane de dolari.

„La 6:30 suntem la 15.000 de cereri și la 80 milioane de dolari australieni (57 milioane de dolari SUA) pentru despăgubiri”, a declarat Consiliul de Asigurări al Australiei pentru AFP.

Când furtunile lovit, locuitorii din Sydney au privit cu disperare cum grindina sub formă de conopidă a distrus parbrizele și a transformat portul într-un cazan ce bolborosea. Mulți șoferi au căutat refugiu în stațiile de alimentare cu acoperiș și cei aflați pe faimoasa plajă Bondi din oraș au căutat și ei un adăpost.

Grindina este destul de frecventă în statul New South Wales pe timpul verii dar o furtună de o asemenea amploare nu a mai fost văzută din 1999, când grindina a făcut pagube estimate la 1,7 miliarde de dolari australieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri