Caută
Close this search box.

Theresa poate accelera pregătirile pentru un Brexit fără acord

Primul-ministru britanic Theresa May s-a reunit marți cu miniștrii săi principali pentru a accelera pregătirile în anticiparea unei posibile ieșiri din UE fără un acord, la o sută de zile de Brexit la 29 martie, informează AFP.

Guvernul „va discuta următoarea etapă pentru a se asigura că suntem pregătiți pentru acest scenariu„ al unui „fără un acord“, a declarat Theresa May în Camera Comunelor luni.

Ipoteza unui Brexit fără acord, în special temut de comunitatea de afaceri, devine din ce în real în timp ce conducătoarea conservatorilor deabia a reușit să convingă membrii săi  despre meritele acordului de divorț din noiembrie cu Bruxelles, după negocieri lungi și dure. May a amânat în ultimul moment un vot asupra textului, programat inițial pentru 11 decembrie, de frica unui risc să fie respins de parlamentarii britanici, acei susținători ai Brexit fără compromisuri ca și cele în favoarea menținerii clubului european.

Luni, liderul opoziției Muncii, Jeremy Corbyn, a depus o moțiune de cenzură împotriva Theresei May, în urma refuzului său de a apela un vot asupra acordului Brexit înainte de săptămâna din 14 ianuarie. Laburiștii doresc ca deputații să poată vota înainte de pauza parlamentară pentru sezonul de vacanță, care se desfășoară în perioada 21 decembrie – 6 ianuarie. „Este inacceptabil că așteptăm aproape o luna pentru votul asupra chestiunii cruciale a viitorului țării noastre”, a spus Corbyn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri