Caută
Close this search box.

Timiş: Nouă persoane depistate cu sistemul de supraveghere cu termoviziune încercând să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare din judeţul Timiş au depistat cu sistemul de supraveghere cu termoviziune nouă cetăţeni din Serbia, Kosovo şi Turcia care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, intenţionând astfel să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Potrivit unui comunicat de presă de miercuri al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontiera, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 23.30, operatorul de la sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau  Mare, judeţul Timiş, a observat un grup de persoane care se deplasa spre linia de frontieră dintre Serbia şi România.

” Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii Beba Veche, nouă cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări”, se arată în comunicat.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din nouă bărbaţi, cetăţeni din Serbia, Kosovo şi Turcia cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani. Bărbaţii depistaţi aveau documente de identitate asupra lor, iar din studiul acestora s-a constatat că persoanele din Turcia au intrat legal în Serbia, iar persoanele din Kosovo aveau interdicţie de a intra în Ungaria.

Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind anunţate şi autorităţile sârbe, pentru cercetarea în comun a evenimentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri