Caută
Close this search box.

Top incredibil. Cele mai cumplite știri false – fake news ale anului 2018

Pentru că se apropie sfârşitul anului 2018, a venit momentul realizării unui top din mass-media cu cele mai mincinoase ştiri numite: FAKE NEWS.

Daily Caller a întocmit o lista cu cele mai bune exemple de știri false care au fost răspândite pe parcursul anului 2018:

 

1. WASHINGTON POST – a publicat un articol despre un copil migrant din Guatemala de șapte ani care a murit în custodia poliției în timpul unei patrule de frontieră. În ciuda titlului înșelător al postului care sugerează că moartea fetei se datorează patrulelor de frontieră, cronologia completă a evenimentelor și declarațiilor tatălui fetei, care au lăudat agenții de frontieră, au dezvăluit o altă poveste.

2. CNN și The Hill – au raportat la sfârșitul lunii septembrie, o plângere împotriva asaltului sexual al candidatului Curții Supreme, Brett Kavanaugh, fără a menționa vreodată că plângerea a fost retrasă prompt. Jeffrey a cerut scuze pentru că a comis o „greșeală“, făcând acuzații false împotriva lui Kavanaugh, dar CNN și Hill nu s-au deranjat să înregistreze retragerea articolele lor inițiale.

3. BOSTON GLOBE – Senatorul democrat din Massachusetts, Elizabeth Warren, a lansat un test ADN în octombrie pentru a-și dovedi afirmațiile repetate că ea are un strămoș american nativ. Boston Globe a vorbit mai întâi despre testul ADN, explicând că Warren avea între 1/32 și 1/512 sânge nativ american. Cu toate acestea, ziarul a publicat în cele din urmă două corecții care subminează în continuare pretențiile familiei lui Elizabeth Warren. Intervalul de generatii bazat pe stramos identificat in raport sugereaza ca este intre 1/64 si 1 / 1024th sange nativ american, a recunoscut The Globe.

4. New York Times – A legat inițial ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, de draperiile scumpe care atârnă în apartamentul ambasadorului din New York, scriind: „Opinia lui Nikki Haley din New York este neprețuită. Perdelele ei? 52.701 de dolari”. Cu toate acestea, NYT mai târziu a recunoscut că perdelele au fost aprobate în 2016 și că Haley nu a avut nicio vină în această privință.

5. CNN – Jim Sciutto, Katy Tur de la MSNBC și Ari Melber de la MSNBC au fost vinovaţi pentru a pretinde în mod fals că republicanii Never-Trump au fost responsabili pentru finanțarea inițială a dosarului Steele. Fondatorul Washington Free Beacon, Paul Singer, a plătit Fusion GPS pentru o cercetare standard, însă a încetat să mai plătească GPS Fusion cu mult înainte de a-l contracta pe Christopher Steele să creeze dosarul. Cercetarea a fost plătită exclusiv de DNC și de campania Clinton. Această minciună a fost împărtășită de atâtea ori încât şi fostul şef al FBI, James Comey, a repetat-o.

6. Analistul politic CNN, Brian Karem, a publicat un raport în septembrie, în care susținea că „anchetatorii din Montgomery County” au în vedere o afirmație suplimentară a abaterii sexuale împotriva nominalizării Curții Supreme, Brett Kavanaugh. Poliția locală a contestat că investighează orice reclamație în acest sens.

7. CNN – a acuzat pe senatorul Republican Texas Ted Cruz de a fi „speriat” să vină la ei în emisiuni în urma filmării din februarie, în Parkland, Florida. Senatorul Ted Cruz a criticat CNN pentru falsitate, explicând pe Twitter că a făcut un interviu de 15 minute cu CNN cu o zi înainte. „CNN nu a difuzat NICI până azi acel interviu,” se plânse Cruz.

8. CNN – a raportat în luna iulie că fostul avocat al Trump, Michael Cohen, a fost pregătit să-i spună agentului special Robert Mueller că președintele avea cunoștințe înaintea unei întâlniri între fiul său și ruși. Dar avocatul lui Cohen, Lanny Davis, a declarat că ce a spus CNN nu a fost adevărat și că Cohen nu avea informații legate de reuniunea din Trump Tower. Cohen a spus același lucru Congresului în două ocazii diferite. Dar CNN a dublat, chiar a triplat redarea acelei ştiri false.

9. Time Magazine – a publicat în luna iunie o fotografie de copertă infamă care a arătat că un copil din Honduras plângea la frontiera Statelor Unite, aparent după ce fusese separat de mamă. Imaginea a devenit rapid „problema separării familiei la graniță „, în ciuda faptului că copilul în cauză nu a fost niciodată separat.

10. Presa americană a a titrat la unison idei bizare despre Melania, inclusiv o afirmație că s-a mutat din Casa Albă, iar alta că se recuperează în secret după chirurgia de înfrumuseţare. Adevărul era că suferise o intervenţie chirurgicală la rinichi.

Acestea sunt doar o parte din ştirile false răspândite în presa americană, după cum titrează dailycaller.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri