Caută
Close this search box.

Trump ar putea interveni în cazul executivului Huawei

trump

Donald Trump a declarat că ar putea interveni în cazul executivului Huawei, Meng Wanzhou, dacă ajută la evitarea unui declin suplimentar în relațiile SUA cu China, informează BBC.

„Orice ar fi bine pentru această țară, aș face-o”, a spus președintele SUA.

Meng, directorul financiar al gigantului chinez de telecomunicații, a fost eliberată marți de o instanță canadiană. Ea a fost arestată la 1 decembrie și ar putea fi extrădată în SUA pentru a face față acuzațiilor de fraudă legate de pretinsa încălcare a sancțiunilor asupra Iranului. Meng, 46 de ani, neagă orice abatere și a spus că va contesta acuzațiile. Ea este fiica fondatorului Huawei și detenția ei, care vine în urma unei dispute comerciale din ce în ce mai acrimonioase dintre Washington și Beijing, a înfuriat China și i-a afectat relațiile atât cu Canada, cât și cu SUA.

Într-un interviu acordat marți agenției de știri Reuters, Trump a declarat că va interveni în cadrul Departamentului de Justiție al SUA în cazul Meng, dacă va servi intereselor de securitate națională sau va ajuta la încheierea unui acord comercial cu China. „Dacă cred că este bine pentru ceea ce va fi cu siguranță cea mai mare tranzacție comercială făcută vreodată – ceea ce este un lucru foarte important – ceea ce este bine pentru securitatea națională, aș interveni cu siguranță dacă aș crede că este necesar”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri