Caută
Close this search box.

Tudorel Toader ar urma să dea OUG de transformare a Secţiei de investigare a magistraţilor în direcţie autonomă în cadrul Parchetului General

tudorel toader

Antena 3 a anunțat, citând surse apropiate de ministrul Justiției, că Tudorel Toader ar intenționa ca în zilele următoare să propună transformarea secției speciale pentru anchetarea infracțiunilor comise de magistrați în direcție autonomă, în cadrul Parchetului General.

Prin ridicarea la rangul de direcție, secția specială ar căpăta un statut similar DNA și DIICOT, cu un grad mai mare de autonomie față de procurorul general, Augustin Lazăr.

Practic, șeful secției înființate prin modificarea Legii 304 privind organizarea sistemului judiciar va avea același statut precum șefii DNA sau DIICOT, iar procurorul general va avea atribuții reduse în verificarea activității actualei secții pentru investigarea activității magistraților.

Acesta ar fi un episod în războiul dintre ministrul Justiției, Tudorel Toader, și procurorul general, Augustin Lazăr. Până când președintele Iohannis se va pronunța asupra cererii de revocare a lui Lazăr, ministrul încearcă să limiteze atribuțiile actualului procuror general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri