Caută
Close this search box.

Tudorel Toader, ultimele noutăţi despre OUG, într-o declaraţie făcută în zori de zi

tudorel toader

Tudorel Toader a anunţat, într-o declaraţie de presă, făcută astăzi, la ora 6.30, că este în lucru OUG pentru Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

O primă formă a acestei act normativ se află în lucru, în acest moment, la Ministerul Justiţiei.

„Lucrăm la un draft, un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea codului penal și codului de procedură penală în acord cu deciziile CCR și pentru transpunerea celor două directive: confiscarea extinsă la codul penal și consolidrarea prezumției de nevinovăție la procedură penală. Mă voi consulta cu doamna prim-ministru, nu vom propune două ordonanțe de urgență, ci una singură”, a spus Toader, luni dimineață.

Amistia și grațierea reprezintă, la acest moment, ultima soluție de îndreptare a unor abuzuri, deoarece există și alte metode legislative care pot fi adoptate.

„Dacă există alte soluții legislative, evident, de îndreptare a abuzurilor comise, evident și normal s-a exprimat acordul cu respectivele soluții. Dacă nu, s-a agreat ideea ca amnistia, grațierea să fie ultima soluție de îndreptare a respectivelor abuzuri. Ne aflăm în acest stadiu”, a spus Tudorel Toader, potrivit Europa FM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri