Caută
Close this search box.

Ultima oră. Președintele a fost suspendat!

Cinci refuzuri, legate de promulgarea unor legi aprobate de Parlament, între care construcţia Ambasadei SUA pe terenul fostului Stadion Republican, cea privind sărbătorirea la 9 mai a Zilei Europei, cea referitoare la noul Cod al Serviciilor Media Audiovizuale şi cea cu privire la reforma Departamentului Trupelor de Carabinieri, au dus la suspendarea președintelui.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis așadar suspendarea temporară a preşedintelui republicii, Igor Dodon, pentru refuzul lui de a promulga cinci legi aprobate de parlament, informează luni Radio Chişinău.

În calitate de preşedinte interimar, preşedintele parlamentului de la Chişinău sau premierul va emite decrete de promulgare a actelor respective, potrivit hotărârii, potrivit Agerpres.

Până acum, Igor Dodon a fost suspendat din funcţia de preşedinte de patru ori, iar obligaţiunile sale au fost îndeplinite de către preşedintele parlamentului, Andrian Candu.

Prima dată Igor Dodon a fost suspendat după ce a refuzat să semneze decretul de numire in funcţie a ministrului apărării Eugen Sturza, documentul fiind semnat de Andrian Candu.

Tot presedintele Parlamentului a semnat decretele de numire a noilor miniştri propuşi anterior de democraţi şi respinşi în mod repetat de Igor Dodon.

A treia oară, presedintele a fost suspendat pentru că a refuzat să promulge legea anti-propagandă, iar a patra oară, pentru că a refuzat să semneze decretele de numire în funcţii de miniştri a Silviei Radu şi a lui Nicolae Ciubuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri