Caută
Close this search box.

Un bărbat cu dublă cetățenie elvețiano-spaniolă a fost arestat în cazul uciderii turistelor scandinave

Un bărbat cu dublă cetățenie, elvețiană și spaniolă, a fost arestat în Maroc pentru presupusa implicare în asasinarea celor două turiste scandinave, informează BBC.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit reporterilor, a fost reținut la Marrakech pentru că ar fi încercat să-i recruteze pe marocani „pentru a efectua comploturi teroriste”, s-a afirmat într-o declarație.

Louisa Vesterager Jespersen, de 24 de ani din Danemarca, și Maren Ueland, de 28 de ani din Norvegia, au fost ucise în decembrie. Corpurile lor au fost găsite în munții Atlas, în apropierea unui punct turistic.

Biroul Central pentru Investigații Judiciare din Maroc a declarat sâmbătă că bărbatul a fost suspectat că „îi învața pe unii dintre cei arestați … despre instrumentele de comunicare care implică noile tehnologii și despre instruirea lor în tragerea la țintă”. Acesta ar fi adeptul unei „ideologiii extremiste”, se spune în declarație.

Poliția a declarat că patru suspecți principali al acestei crime și-au promis credința față de grupul Stat Islamic, deși anchetatorii consideră că nu există niciun contact cu grupuri din Siria sau Irak.

Sute de persoane din Maroc au participat la priveghi pentru cele două turiste. În capitala Rabat s-a ținut un minut de tăcere cu diplomații danezi și norvegieni prezenți, în timp ce alte sute de persoane au participat la un priveghi în satul din sudul Marocului – Imlil, lângă care au fost găsite corpurile celor două femei. Flori au fost depuse și în orașul Marrakech.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri