Caută
Close this search box.

Un evazionist se ocupă de salubritate în Hunedoara

evazionist

Firma BRAI-CATA, care a câștigat contractul de 29 milioane de euro pentru serviciul de salubritate în județul Hunedoara, a avut în anii 2000 ca acționari cetățeni italieni suspectați de legături cu Mafia siciliană, potrivit presei vremii.

După 2008, când italienii au ieșit din firmă, societatea a fost controlată timp de zece ani de un controversat afacerist român, Doru Florescu, acuzat de evaziune fiscală în două dosare. De un an, BRAI-CATA e deținută de un partener de afaceri al lui Florescu.

Reprezentanții companiei nu au răspuns până la ora publicării articolului la întrebările adresate de G4Media.ro. Dacă vom primi răspunsurile, vom actualiza articolul

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ,,Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Hunedoara” a atribuit un contract în valoare de peste 135 de milioane de lei, adică de aproape 29 de milioane de euro, fără TVA, pentru servicii de salubritate în zona centru a judeţului, companiei BRAI-CATA din Bucureşti, potrivit unui anunţ de atribuire din SEAP (portalul electronic de transparenţă în achiziţii publice). Este vorba despre asociația unităţilor administrativ-teritoriale (UAT-uri) sau localităţilor din judeţul Hunedoara.

Cine controlează compania BRAI-CATA. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului (ONRC), compania din Bucureşti, Sector 6, este deţinută acum de acţionarul unic Constantin Petrescu, de 50 de ani, din Râmnicu Vâlcea.

Petrescu a devenit acționar unic însă abia în august anul trecut, când a ieșit din firmă acționarul majoritar de până la acest moment, firma de salubritate Urban din Vâlcea. Astfel, potrivit documentelor publicate în Monitorul Oficial (Mof), firma Urban a fost acționar majoritar în BRAI-CATA din 27 februarie 2008, până în 23 august 2017.

Conexiunea dintre cele două firme era un extrem de puternică: din 2007, acelaşi Constantin Petrescu a fost administrator al companiei Urban.

Compania de salubritate Urban din Vâlcea este acum în insolvenţă. Firma îi aparţine lui Teodor Gabriel „Doru” Florescu (58% din acţiuni), potrivit datelor de la ONRC. Într-un document al BRAI-CATA din 2015, Florescu apare ca împuternicit director al sucursalei din Vâlcea al companiei BRAI-CATA. În plus, conform documentelor din Monitorul Oficial, Constantin Petrescu este asociat cu soţia lui Doru Florescu, Clara, în altă firmă, KTP Pescom SRL.

Florescu a fost reținut în anul 2015, într-o investigaţie a Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, pentru o evaziune fiscală de peste 23 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri