Caută
Close this search box.

Un şef din CSM a fost informatorul Securităţii comuniste de la 16 ani

csm

Noua șefă a serviciului din CSM care se ocupă de organzarea concursurilor și a examenelor pentru diversele funcții de procurori și judecători a semnat un angajament cu Securitatea, pe vremea lui Ceaușescu, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.

Procurorul Iuliana Magdalena Olteanu a fost angajată prin detașare la șefia Serviciului CSM de organizare a concursurilor și examenelor. Ea a fost adusă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, fiind apropiată de prim-procurorul de acolo, Adina Florea, nominalizarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, au mai relatat sursele.

Iuliana Magdalena Olteanu, detașată ca șefă a Serviciului organizare consursuri și examene al CSM, a primit o adeverință de necolaborare cu fosta Securitate ca poliție politică din partea CNSAS. Consiliul emite astfel de adeverințe dacă nu găsește dovezi care să ateste că persoana în cauză a dat poliției politice comuniste informații care să fi făcut rău unor persoane care erau urmărite de Securitate.

În schimb, în preambulul adeverinței, CNSAS a menționat că, în anul 1988, Iuliana Magdalena Olteanu, care avea atunci 16 ani și era elevă la un liceu sanitar, a semnat un angajament de informator cu Securitatea.

Adolescentă pe atunci, Olteanu a primit numele conspirativ „Cristina” și a fost inclusă de securiști în rețeaua lor de informatori „în scopul supravegherii informative a colegilor de la Liceul Sanitar Constanța” – spune CNSAS în adeverința de necolaborare cu Securitatea ca poliție politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri