Caută
Close this search box.

Victor Ponta: Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici ştiu că vine dezastrul

victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta spune că în ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern, privind modificările la Codul Fiscal, se arată că, prin derogare de la Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, prim-ministrul Viorica Dăncilă şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, „de data asta nu trebuie să ateste corectitudinea datelor” din buget.

Victor Ponta a spus într-o conferinţă de presă că, până la momentul respectiv, „faimoasa ordonanţă care a iscat atâtea discuţii şi care va avea efecte foarte importante asupra întregii economii româneşti” nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Deci era atât de urgentă încât n-au publicat-o. Monitorul Oficial, din câte ştiu, este la Camera Deputaţilor, în subordinea preşedintelui Camerei Deputaţilor… Faptul că n-au publicat-o poate fi un lucru bun, poate nu o mai publică deloc. Dar s-ar putea să fie din cauza faptului că nu au avizele necesare”, a afirmat Ponta, explicând că OUG priveşte infrastructura critică a României, astfel că are nevoie de avize de la Banca Naţională, ANCOM şi ANRE, plus Comisia Europeană.

„În al doilea rând, apar modificări – noi am citit ultima formă – şi după ce Fidel Castro şi Che Guevara au fost la televizor, adică domnul Vâlcov şi domnul Teodorovici, şi au anunţat cum luptă cu capitaliştii pentru popor, am văzut că s-au schimbat lucrurile. Unele – slavă Domnului, bine că s-au schimbat, înţeleg că nu ne mai putem retrage banii de la Pilonul II (…) şi s-a modificat şi ceea ce a fost anunţat de cei doi miniştri – nu ştiu cine-i ministru, cine-i consilier, unu dintre ei – legat de taxa pe lăcomie, nu există acest cuvânt în text şi nici nu avea cum să existe, e o taxă pe activele bancare”, a mai spus Ponta.

El a afirmat că „nimeni nu ştie să calculeze taxa pe activele bancare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri