Fostul premier Victor Ponta spune că în ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern, privind modificările la Codul Fiscal, se arată că, prin derogare de la Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, prim-ministrul Viorica Dăncilă şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, „de data asta nu trebuie să ateste corectitudinea datelor” din buget.

Victor Ponta a spus într-o conferinţă de presă că, până la momentul respectiv, „faimoasa ordonanţă care a iscat atâtea discuţii şi care va avea efecte foarte importante asupra întregii economii româneşti” nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Deci era atât de urgentă încât n-au publicat-o. Monitorul Oficial, din câte ştiu, este la Camera Deputaţilor, în subordinea preşedintelui Camerei Deputaţilor… Faptul că n-au publicat-o poate fi un lucru bun, poate nu o mai publică deloc. Dar s-ar putea să fie din cauza faptului că nu au avizele necesare”, a afirmat Ponta, explicând că OUG priveşte infrastructura critică a României, astfel că are nevoie de avize de la Banca Naţională, ANCOM şi ANRE, plus Comisia Europeană.

„În al doilea rând, apar modificări – noi am citit ultima formă – şi după ce Fidel Castro şi Che Guevara au fost la televizor, adică domnul Vâlcov şi domnul Teodorovici, şi au anunţat cum luptă cu capitaliştii pentru popor, am văzut că s-au schimbat lucrurile. Unele – slavă Domnului, bine că s-au schimbat, înţeleg că nu ne mai putem retrage banii de la Pilonul II (…) şi s-a modificat şi ceea ce a fost anunţat de cei doi miniştri – nu ştiu cine-i ministru, cine-i consilier, unu dintre ei – legat de taxa pe lăcomie, nu există acest cuvânt în text şi nici nu avea cum să existe, e o taxă pe activele bancare”, a mai spus Ponta.

El a afirmat că „nimeni nu ştie să calculeze taxa pe activele bancare”.

113 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =