Caută
Close this search box.

VIDEO Centenarul de 1 Decembrie, omagiat la Alba Iulia. Klaus Iohannis: Trăim emoția de a ne afla în locul unde s-a proclamat Unirea

Preşedintele Klaus Iohannis şi Familia Regală au participat la ceremoniile de  Ziua Naţională a României la Alba Iulia.

Trăim emoţia de a ne afla în locul în care acum un secol se proclama Unirea, a declarat președintele României, citat de Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Alba Iulia pentru a participa la manifestările de Ziua Naţională.

Captura video/TVR

Şeful statului s-a oprit la Catedrala Încoronării, unde a depus o coroană de flori, la statuia Regelui Ferdinand.

După depunerea de coroane, preşedintele a mers către Podul Unirii pentru a inaugura Monumentul Unirii. Ulterior, preşedintele a mers spre Bulevardul 1 Decembrie, acolo unde se desfăşoară parada militară de anul acesta.

Pe timpul intonării Imnului Naţional al României, au fost executate 21 de salve de tun. Obiceiul provine din secolul al XIV-lea, de când au început să fie utilizate tunurile, dar a devenit uzual în secolul al XVII-lea. Prin descărcarea tunurilor, o navă de război care se apropia de un ţărm străin îşi dovedea astfel bunele intenţii, deoarece nu avea cum să-şi reîncarce tunurile la timp, înainte de a intra în bătaia tunurilor de pe uscat.

Înainte de sosirea preşedintelui, un bărbat din public i-a strigat senatorului PSD Şerban Nicolae ”Ruşine să vă fie”.

După parada militară, care a cuprins 23 de detaşamente de defilare pe jos şi 18 detaşamente de defilare pe jos, 185 de mijloace tehnice şi 23 de aeronave militare, preşedintele Klaus Iohannis s-a oprit lângă oamenii adunaţi pe stradă şi a dat mâna cu mulţi dintre ei.

Iohannis şi-a continuat drumul pe jos, oprindu-se lângă oameni şi făcând încă o baie de mulţime.

Mai multe persoane au aplaudat şi au scandat ”Iohannis”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri