Caută
Close this search box.

VIDEO. România-Olanda, meciul meciurilor, am pierdut dar mergem mai departe

Meciul dintre singurele echipe care pornesc cu patru puncte în grupele principale, Olanda şi România, a fost capul de afiș al zilei la C.E. de handbal. Din păcate, fetele noastre au pierdut destul de clar, dar șansele la medalii rămân:

ROMÂNIA-OLANDA  24-29 (10-11) !

Înfrângerea României ne trimite pe locul secund, rămânem cu 4 puncte, ca și Germania, în vreme ce Olanda are 6 și e ca și calificată în semifinale. Va trebui să învingem nepărat Spania și Ungaria și vom merge mai departe în semifinale.

Olanda este una dintre cele mai constante echipe din ultimii ani, în handbalul mondial. ”Portocala mecanică” a obținut medalii la ultimele trei turnee finale, dovedind o viteza incredibilă de joc pe care o dezvoltă permanent.

Așadar, Olanda este marea revelaţie a ultimilor ani în handbalul feminin. Adversara României a avut o ascensiune fulminantă şi a devenit rapid una dintre favoritele la medalii la fiecare turneu final la care participă din 2015 încoace.

Fără vreo medalie în istorie până în 2015, olandezele au devenit obişnuite ale podiumului în ultimii ani. Trei medalii la ultimele trei turnee finale de CM şi CE

În 2015 au cucerit argintul la Mondialul din Danemarca, după o finală pierdută cu Norvegia, iar un an mai târziu au repetat performanţa şi la Europeanul din Suedia. Tot Norvegia le-a învins în ultimul act pe batave.

Olanda a fost pe podium, pe locul 3, şi anul trecut, la Mondialul din Germania. În 2016 a fost aproape de medalie şi la prima participare din istorie la Jocurile Olimpice, la Rio de Janeiro, după ce a pierdut finala mică tot contra Norvegiei.

Olandezele au început în forță, 3-0, dar româncele au întors la 7-6, iar repriza s-a încheiat la egalitate, 8-8. Din păcate, repriza a doua a fost la discreția adverasarelor noastre, care au condus mai tot timpul.

Naţionala Olandei era, alături de România, singura echipă cu maximum de puncte după prima fază a grupelor. Le-a învins în grupa C pe Ungaria (28-25), Spania (28-27) şi Croaţia (34-23).

Foarte interesant este că fosta antrenoare a lui CSM Bucureşti, daneza Helle Thomsen, pregăteşte Olanda din octombrie 2016. Vedetele olandezelor sunt Nycke Groot (Gyor), care este şi golghetera echipei după prima fază a grupelor (12 goluri), şi fosta handbalistă a lui HCM Baia Mare, Lois Abbingh, în prezent la Rostov, care a înscris şi ea de 11 ori până acum.

Primele două meciuri din grupa principală 2 s-au disputat deja. Germania a învins Spania, cu 29-23, și ibericele nu mai au nicio șansă de a accede în semifinale. La rândul ei, Norvegia a învins Ungaria fără drept de apel, 38-25. În acest moment, România, Olanda și Germania au câte patru puncte.

Ambele naţionale au pornit cursa către semifinale cu punctaj maxim şi încă sunt mari favorite să ajungă între cele mai bune patru echipe de pe continent. Echilibrul este confirmat şi de cifrele înregistrate de România şi Olanda în primele trei meciuri disputate la turneul final. Totuşi, olandezele au acum avantajul victoriei de duminică seara.

Programul României, mai departe, în Grupa principală II

România – Olanda 24-29 (10-11)
România – Spania (11 decembrie, ora 19:00)
România – Ungaria (12 decembrie, ora 19:00)

Naţionala României a câştigat grupa D cu maximum de puncte, după ce a trecut de Germania, cu 29-24, Cehia, cu 31-28, şi Norvegia, cu 31-23.

Primele două clasate din grupele principale vor merge în semifinalele programate pe 14 decembrie, la Paris. Tot în capitala Franţei se va disputa şi finala, pe 16 decembrie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri