In luna in care colindele suna peste tot, Corul Academic Radio va invita marti, 11 Decembrie 2018, ora 19,00 in sala de concerte sau pe undele Radio Romania Cultural si Muzical sa ascultati mesajele vesele sau melancolice ale cantecelor de Craciun.

Corul Academic Radio – pregatit de Maestrul Ciprian Tutu – are invitati un cvintet de suflatori pentru a intari prin ritm si timbrele instrumentelor mesajul cuvintelor si muzicii. Astfel, programul serii este unul in care cunoscute colinde romanesti vor fi intersectate de melodii vechi din traditiile altor tari.

Drumul Mariei si al lui Iosif spre Bethleem, nasterea in iesle, biserica unde bat clopotele si se anunta sarbatoarea, colindatorii si urarile lor, imnuri de slava  – toate aceste subiecte sunt adunate muzical si prezentate de armoniile vocale ale corului in cele mai cunoscute si iubite partituri romanesti si universale. Mesajele textelor din limba romana, engleza, latina, germana ne amintesc traditiile si urarile din acest moment al anului peste tot in lumea crestina.

Doua trompete, trombon, tuba si corn francez alcatuiesc cvintetul de alamuri care intaresc temele melodice sau umplu armoniile cu sunetele lor grave sau penetrante. De-a lungul concertului se mai aude toba mare care tine ritmul , il alerteaza sau dimpotriva, il tempereaza; flautul suna suav, glockenspielul si trianglul sunt gingasia clopoteilor iar orga este impresionanta prin intreaga tubulatura si valurile de sunete amintesc impunatoarele catedrale unde este cel mai adesea auzita.

Energie si bucurie in ambele directii ale concertului – de la muzicieni catre public si inapoi, de la melomani spre scena. In orice an , mai bun sau mai greu, muzica transmite vibratii neasteptate catre spirit si minte, colindele au insemnat mereu speranta in acest moment al anului si parca nu simti spiritul Craciunului fara aceste cantece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =