Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă îl ameninţă pe Klaus Iohannis că, dacă nu numeşte miniştrii, face plângere la CCR

viorica dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va mai aştepta câteva zile, după care va sesiza Curtea Constituţională, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va întârzia cu numirea miniştrilor Dezvoltării Regionale şi Transporturilor.

„După cele discutate cu preşedintele partidului, cu preşedintele ALDE, mai aşteptăm câteva zile. Domnul preşedinte a spus că după 1 decembrie va veni cu nominalizarea sau va veni cu o explicaţie de ce se întârzie, iar dacă nu, trebuie să mergem la Curtea Constituţională, pentru a găsi acolo un rezultat la cele pe care le avem acum în faţa noastră.

În cazul în care respinge această numire, vom hotărî în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CEx al PSD – n.r.). Singura noastră soluţie dacă nu se va veni cu nominalizarea sau cu o explicaţie din partea domnului preşedintelui este să mergem la Curtea Constituţională.

Cred că este un caz unic în istoria Uniunii Europene. Acum, când se preia preşedinţia, când în faţa României se află acest proiect de ţară, avem o situaţie atât de dificilă, în care preşedintele efectiv nu este interesat de modul în care preluăm Preşedinţia Consiliului UE. Ne aflăm într-un impas în acest moment”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri