Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă, în Parlament: Am avut senzaţia că este o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Macron

viorica dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat joi că, atunci când a citit moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, a avut senzaţia că este de fapt o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Macron.

Premirul a anunțat că nu o va remania pe Carmen Dan din funcţia de ministru de Interne, în urma reproşurilor din document pe marginea protestelor din 10 august.

„Cereţi onestitate, dar însăşi dumneavoastră aţi inserat în moţiune lucruri pe care aceasta nu le avea. Vă mărturisesc că mi-a fost foarte greu să înţeleg logica acuzaţiilor şi argumente contradictorii. Înţeleg pe deplin că moţiunea de cenzură este un exerciţiu democratic pe care Opoziţia îl are la îndemână. Este bine că există şi este bine că îl folosiţi. Dar mă aşteptam să trataţi cu seriozitate acest instrument pe care îl aveţi. Cu tot respectul, stimaţi parlamentari, este un text profund neserios. Mă aşteptam să vă respectaţi în primul rând pe dvs, să aveţi o minimă consideraţie faţă de logică şi faţă de rolul pe care îl aveţi în Opoziţie, să vă respectaţi datoria pe care o aveţi faţă de cei care v-au votat”, a spus Dăncilă, de la tribuna Parlamentului, citată de Agerpres.

Ea a declarat că nu se aştepta să fie criticată pentru schimbările de miniştri făcute în guvernele dinaintea sa.

„Ce să vă răspund la asta? De ce au făcut remaniere dl Tudose sau Grindeanu? Eu vă pot răspunde de mandatul meu, de miniştrii pe care i-am înlocuit eu. Am dat aceste explicaţii.

Vreţi să le repet? Pentru că fiecare ministru pe care l-am numit avea o obligaţie clară, un parcurs strict pe care trebuia să îl realizeze. I-am schimbat pe cei care au rămas în urmă. Ce aţi fi vrut să fac? Să îi menţin? Chiar dvs ne criticaţi că nu respectăm întru totul programul de guvernare. Hotărâţi-vă ce vreţi de la acest guvern – să ţină sau nu în funcţie un ministru care nu dă rezultatele aşteptate. Îmi spuneţi că un ministru nu e bun, apoi îmi reproşaţi că nu l-am schimbat. (…) Problema este că nu vă mai înţeleg cetăţenii. Tot timpul l-aţi criticat pe domnul ministru al Transporturilor, Lucian Şova.

Când am propus remaniere, aţi devenit susţinătorii săi. Scopul unui guvern nu este să ţină locurile calde pentru miniştri. Scopul unui guvern este să realizeze ce s-a promis în campania electorală. Spun cu toată răspunderea: voi schimba oricâţi miniştri va fi nevoie pentru ca să facem ceea ce este scris în programul de guvernare. M-aţi criticat că am încredere în doamna Carmen Dan – ce ar trebui să fac, să o remaniez şi pe dânsa? Sau nu ar fi bine, pentru că aş depăşi cota de remaniere stabilită chiar de dumneavoastră. Eu vă spun însă că nu o remaniez în niciun caz pentru motivele pe care le-aţi invocat dumneavoastră. Când am citit critica dumneavoastră împotriva doamnei Carmen Dan, am avut senzaţia că citesc o moţiune împotriva Guvernului Macron, nu împotriva Guvernului Dăncilă – că asta am văzut recent la Paris: tunuri cu apă, bastoane, gaze lacrimogene. Dar dumneavoastră nu vedeţi acest lucru”, a afirmat Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri