Caută
Close this search box.

Zeci de mii de profesori intră într-un proiect de formare profesională

ecaterina andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că ministerul pe care îl conduce urmează să înceapă un proiect prin care 55.000 de profesori vor fi formaţi profesional sub mai multe aspecte: cel al disciplinei de la clasă, dar şi cel al predării digitale.

„Avem deja un proiect în care 55.000 de profesori vor intra (…) într-un proces de formare profesională şi sub aspect pedagogic şi sub aspectul ştiinţific al disciplinei pe care o predau, dar şi sub aspectul învăţării, predării digitale, pentru că suntem în secolul XXI.

Generaţia aceasta pe care o avem în şcoală este generaţia care s-a născut şi a crescut cu tabletă. Ca urmare, nu avem cum să ne gândim că ei prin folosirea tabletei de la vârste foarte fragede, componenta vizuală a memoriei lor este mult mai dezvoltată în dauna celorlalte componente.

Atunci când îl aduc la şcoală trebuie să îi cresc achiziţiile pe ce el are deja acumulat din anii copilăriei. Ne-am propus să avem în fiecare sală de clasă o tablă inteligentă, pe catedră, un laptop, un computer. Cât de repede putem să scriem proiectul”, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu, la România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri