Caută
Close this search box.

2 din 5 angajați și-ar schimba locul de muncă, o parte ar pleca în străinătate

Un sondaj dat publicității miercuri arată că doi din cinci angajaţi români se declară nemulţumiţi de situaţia lor profesională actuală şi iau în calcul schimbarea locului de nuncă în 2019, iar 10% se gândesc la o schimbare de carieră, considerând că lucrează în domeniul nepotrivit.

Dintre angajaţii care au în vedere o schimbare de carieră, puţin peste 10% se gândesc să îşi caute de lucru în afara ţării, arată sondajul bestjobs.ro.

  • cel mai important motiv pentru care românii şi-ar schimba jobul sau chiar cariera rămâne salariul, pentru mai mult de jumătate dintre cei care iau în calcul să facă un astfel de pas în 2019, urmat de lipsa oportunităţilor suficiente pentru dezvoltare profesională (39%) sau de nevoia de schimbare a angajatorului, a mediului de lucru ori a echipei (28,5%).
  • aproape 18% dintre cei care se gândesc să-şi schimbe jobul nu se simt motivaţi în poziţia actuală, 14% îşi doresc mai mult timp liber, iar pentru 10,7% dintre respondenţi este dificil să avanseze în cadrul companiei.
  • 27% susţin că nu le place ceea ce fac sau consideră că domeniul în care lucrează nu se potriveşte cu aptitudinile lor profesionale, majoritatea fiind din rândul angajaţilor care se gândesc la o reconversie profesională.
  • Criteriile de căutare a unui nou loc de muncă sunt salariul și beneficiile extra-salariale, plus programul de lucru (86%).
  • 39,3% dintre angajaţi au în vedere domeniul de activitate şi proximitatea biroului faţă de casă.
  • În premieră, programul de lucru contează la fel de mult ca pachetul salarial la evaluarea unei oferte de job, arată sondajul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri