Caută
Close this search box.

Aerul arctic invadează SUA. Temperaturile au ajuns chiar și la -30 de grade Celsius

Un val extrem de rece a lovit miercuri SUA, aducând temperaturi mai mici decât cele din Antarctica, zboruri anulate, închiderea școlilor și a afacerilor – și ridicarea temerilor legate de hipotermie, informează AFP.

Livrările prin poștă au fost suspendate și oamenii au fost încurajați să rămână acasă în aproape zece state americane, unde mercurul a coborât spre cifrele cu dublă cifră negativă, cel mai rău îngheț care a cuprins regiunea într-o întreagă generație.

Mass-media americană vorbește de cel puțin cinci decese de la sfârșitul săptămânii ținând cont de condițiile de îngheț și furtună de zăpadă care au precedat exploziei de aer arctic care a luat prizonieră regiunea de centru vest, cunoscută și drept Midwest.. Fenomenul a provocat scene suprarealiste în întreaga regiune, cum ar fi aburul care se ridica din apele lacului Michigan sau părți ale cascadei Niagara care s-au solidificat în liniște și blocuri de gheață care acoperă râul care trece prin centrul orașului Chicago.

Cea de-a treia cetate a Americii era pe direcția directă a vremii aspre și a experimentat cea de-a doua fază cea mai rece. Orașul a înregistrat temperaturi record și se prognozează ca ziua de joi să fie și mai rece. „Este o răceală istorică, evident”, a declarat primarul orașului Chicago, Rahm Emanuel, într-o conferință de presă de miercuri noaptea. „Sunt temperaturi care pun în pericol viața și ar trebui tratate în consecință”, a avertizat el.

Temperatura înregistrată dimineața în orașul Orașul Windy a fost de -30 grade Celsius, care s-au simțit ca -46 grade Celsius. Era mai rece decât în capitala statului Alaska și chiar mai rece decât în unele părți din Antarctica.

La aeroportul O’Hare din Chicago, un important centru regional pentru companiile aeriene, echipajele de la sol s-au luptat cu echipamente de congelare și li s-a spus să evite să petreacă mai mult de 15 minute expuși la frig cauzând întârzieri pentru zborurile care au reușit să decoleze. Peste 1800 de zboruri au fost anulate la cele două aeroporturi majore din Chicago, în timp ce operatorul feroviar Amtrak a retras serviciile de tren de la centrul său din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri