Caută
Close this search box.

Ajunsă a doua jucătoare a lumii și atacată cu cuțitul în propria casă

Cehoaica Petra Kvitova (28 de ani, 1,84 m) a pierdut finala de la Australian Open în faţa japonezei Naomi Osaka (6-7, 7-5, 4-6), însă a cucerit o lume întreagă prin discursul pe care l-a avut la finalul partidei.

Kvitova va urca de mâine pe locul 2 în lume, după Naomi Osaka (locul 1) și înaintea Simoneu Halep (locul 3). Cehoaica a ţinut să o felicite pe japoneză şi şi-a amintit, printre lacrimi, de episodul cumplit prin care a trecut în decembrie 2016, atunci când a fost atacată cu un cuţit de un hoţ în propria casă. În urma atacului, Kvitova a trebuit să fie operată la degetele mâinii stângi şi a fost la un pas să nu mai joace tenis.

Felicitări că ai devenit numărul 1 mondial, Naomi! Eu nu am decât să le mulţumesc tuturor celor care au stat lângă mine când nu ştiam dacă o să pot să mai ţin o rachetă în mână. M-aţi încurajat şi asta a fost incredibil pentru mine. Ne vedem la anul!”, a spus Kvitova, care avea lacrimi în ochi în timpul discursului.

Întreaga asistenţă a aplaudat-o pe sportiva din Cehia, care a reuşit, prin performanţa de la Melbourne, să o depăşească şi ea pe Simona Halep şi să urce pe poziţia a doua în clasamentul WTA. Primul loc a fost adjudecat, momentan, de câştigătoarea finalei, japoneza Naomi Osaka.

Interesant este că sportiva din Cehia este cea mai bună prietenă a Simonei Halep din circuitul tenisului feminin, cele două antrenându-se împreună şi vorbind extrem de des. Kvitova şi Halep vor fi adversare la începutul lunii feburiarie, când România întâlneşte Cehia în Fed Cup, meciul fiind programat la Ostrava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri