Ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei române la UE, de la Ateneul Român, s-a lăsat cu multe surprize, atât din partea românilor, prin Klaus Iohannis, cât și a liderilor europeni cum ar fi Donald Tusk, care a ținut un discurs în limba română sau a lui Juncker ce ne-a promis aderarea la Spațiul Schengen.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la ceremonia de lansare a preşedinţiei României la UE, că mai multă unitate şi coeziune reprezintă calea pe care o propunem pentru următoarele şase luni şi pe care va trebui să o urmărim cu toţii cu consecvenţă. Ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei române la UE se desfăşoară la Ateneul Român. Preşedinţii Comisiei Europene – Jean-Claude Juncker, Consiliului European – Donald Tusk, Parlamentului European – Antonio Tajani şi Colegiul Comisarilor se află la Bucureşti, joi şi vineri, pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE.

Iohannis a fost comparat cu James Bond de public, datorită ţinutei alese.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la ceremonia de lansare a preşedinţiei României la UE, că mai multă unitate şi coeziune reprezintă calea pe care o propunem pentru următoarele şase luni şi pe care va trebui să o urmărim cu toţii cu consecvenţă.

„La 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România preia un rol de prim-plan la nivel european. Dacă privim puţin în urmă, întoarcerea ţării noastre în familia europeană a reprezentat un deziderat de o importanţă aparte, pentru care am depus toate eforturile la nivel naţional şi pentru care am lucrat cu dedicaţie şi profesionalism, având convingerea fermă că proiectul european este o construcţie unică în lume de pace şi prosperitate şi singura cale de a asigura progresul comun al statelor europene. Astăzi, cu aceeaşi convingere preluăm exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, cu obiectivul principal de a contribui la consolidarea unui Europe mai coezive, mai unite şi mai puternice”, a afirmat Iohannis, potrivit news.ro.

El a spus că primul semestru al anului 2019 va fi definitoriu pentru dinamica viitoare a Uniunii Europene. (sursa capital.ro)

122 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here