Caută
Close this search box.

Alertă pentru pietoni și șoferi: Capitala, acoperită de gheață. Spitalele de ortopedie, suprasolicitate

Vineri dimineața, trotuarele Capitalei erau acoperite de gheață. De asemenea, poleiul este prezent pe străzile secundare, un real politic pentru pietoni și șoferi.

Circulaţia tramvaielor 41 a fost blocată vineri dimineaţa, din cauza unui tramvai care a deraiat la terminalul Ghencea.

Cei care au plecat de acasă cu mașina au pierdut cel puțin jumătate de ora pentru a îndepărta ploaia înghețată de pe parbrize.  Șoselele au fost curățate de utilajele de deszăpezire, care au împrăștiat sare. Pietonii, însă, nu sunt atât de norocoși.

În Capitala, multe multe dintre trotuare sunt acoperite de gheață.

De exemplu, pentru a ajunge la o stație de autobuz de la Piața Unirii, pietonii trebuie să aibă o condiție fizică de invidiat pentru că acest derdeluș abia poate fi urcat. Dacă, totuși, aveți, astăzi treaba prin capitală trebuie să purtați încălțări antiderapante.

Ieri, zeci de oameni au ajuns la spital sau au chemat ambulanța, după ce au căzut pe străzi. Spitalele de ortopedie sunt suprasolicitate.

Din cauza poleiului, riscul de producere a accidentelor pe Autostrada A2 era foarte mare. Politia și CNAIR au decis să închidă traficul rutier, pe ambele sensuri, între București și Drajna. Plugurile au lucrat in echipe de câte trei pentru a curăța șoseaua, potrivit TVR.

Șoferii care circulă pe șosele acoperite de polei sunt sfătuiți sa păstreze distanta și să ruleze cu viteză redusă.  Atunci când derapează este indicat sa folosească frâna de motor și să nu apese pedala de frână. O altă greșeală frecvent făcută de conducătorii auto este ca atunci când mașina derapează cu spatele să tragă în sensul opus de volan. Greșit spun specialiștii.

Meteorologii anunță și pentru astăzi ploaie înghețată în Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri