Caută
Close this search box.

Anomalii temporale în tunelul Woolwich de sub râul Tamisa!

Conceptul de timp și modul în care îl percepem a fost demult subiect de povestiri SF, experimente și reflecții profunde filozofice, producând mai multe idei, teorii și opinii diferite. Departe de a fi liniar, aşa cum mulţi din noi credem, timpul este mult mai complex. Astăzi vom vorbi despre o anomalie a timpului care a avut loc într-un tunel din Londra, care se presupune că joacă rolul unui fel de portal al timpului, unde fluxul de timp pare să încetinească până la o oprire completă.

În iulie 2017 a apărut un raport foarte ciudat pe un site numit “Portals of London”, care descrie o anomalie specifică a timpului care se presupune că s-a întâmplat în tunelul Woolwich, care se întinde sub râul Tamisa încă din 1912. În 2011, tunelul a fost închis pentru a se efectua diverse renovări. Muncitorii care au intrat în tunel au povestit că au experimentat anomalii stranii de timp, ca de exemplu faptul că lucrau acolo ore întregi, iar când să iasă la suprafaţă constataseră că trecuseră doar câteva minute. Un muncitor din tunel a povestit despre o experiență ciudată pe care a avut-o în tunelul Woolwic: “Lucram din ambele capete ale tunelului. Era destul de simplu: dacă voiai ceva din cealaltă parte, trebuia să te duci prin tunel. Şeful se afla de partea cealaltă și m-a chemat prin radio să ajung la el. Așa că am trecut prin tunel, o plimbare destul de lungă, dar şi de înfricoşătoare. Când ajung în partea cealaltă a tunelului, şeful mă privi extrem de uimit. Mi-a spus că el m-a chemat acum un minut: cum am ajuns acolo atât de repede!?”

Anomaliile temporale au devenit destul de obișnuite acolo, nimeni neavând nicio explicație rațională pentru toate acestea. Astfel, nu era neobişnuit ca timpul să încetinească sau chiar să se oprească în tunel. Un alt martor relatează: “Toţi am observat că se întâmpla ceva ciudat acolo jos. Cineva din echipă a glumit, spunând că am inventat teleportarea în timp și că toți vom fi bogați. Şeful nostru a încetat să mai aibă încredere în ceasuri și telefoane atunci când eram acolo. Chestia era următoarea: timpul îngheța când te aflai în tunel. Dacă te aflai acolo pentru o zi întreagă de lucru, veneai dimineaţa la lucru, îți terminai treaba, ieşeai afară şi era tot dimineață”.

Unii muncitori au încercat să testeze teoria potrivit căreia timpul se oprea pentru ei în tunel, petrecându-şi timp de 3 zile în tunel. Când au ieșit apoi afară, după 3 zile, ei susţineau că ziua și ora erau exact la fel ca atunci când au coborât pentru prima oară în tunel pentru a începe experimentul ciudat.

Povestea de pe Internet bineînţeles că a stârnit controverse: în timp ce unii spun că aceasta nu-i altceva decât un caz de anomalie a timpului, alţii cred că totul n-a fost decât o scorneală, un alt “fake news”…

Sursa articol: Lovendal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri