Update Gabriela Firea a declarat, joi în şedinţa CGMB, că a dat o dispoziţie ca reprezentanţii Corpului de Control al primarului general să verifice situaţia de la Apa Nova.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, că a recomandat populației să nu foloseascpă apa de la robinet. ”Nu am spus nicio clipă că că apa nu este potabilă. Am recomandat prudență din cauza depășirii conținutului de clor. (…) Nivelul clorului e posibil să scadă. Când vom avea rezultatele, le vom anunța”.

”Nu știm pe ce se bazează declarația Ministerului Sănătății. Apa din București este bună de folosit și nu există niciun pericol pentru sănătatea populației”, a declarat, joi, Mihai Săvin, director general adjunct Apa Nova.

Mihai Săvin a adaăgat că ”preferăm un miros de clor decât o contaminare cu virusuri și bacterii”.

Declarațiile directorului Apa Nova au fost făcute la ședința Consiliului General al Municipiului București după ce Direcția de Sănătate Publică, prin Ministerul Sănătății, a avertizat populația din București să nu folosească apa de la robinet.

Ministerul Sănătății a recomandat bucureștenilor să nu folosească apa de la robinet care miroase puternic a clor pentru băut, prepararea hranei sau igiena personală. ​”Distribuitorul de apă potabilă pentru București a utilizat pentru tratarea apei o cantitate mare de clor, necesară în condițiile în care în cursul zilei de 29 ianuarie 2019 s-a produs o poluare cu amoniu pe râul Argeș, în urma topirii masive de zăpadă”, a anunțat Ministerul Sănătății, după ce Direcția de Sănătate Publică București a primit, de la locuitorii din sectoarele 5 și 6, sesizări privind calitatea apei potabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =