Caută
Close this search box.

Artişti români la Bienala de la Veneţia 2019

Proiectul “Unfinished Conversations on the Weight of Absence”a fost desemnat să reprezinte România la cea de-a 58-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia 2019, care va avea loc în perioada 11 mai – 24 noiembrie 2019.

Expoziţia curatoriată de Cristian Nae, prezentând lucrări ale artiștilor Belu-Simion Făinaru, Dan Mihălțianu și Miklós Onucsán, a câştigat Concursul național pentru selectarea proiectului care reprezintă România la Biennale di Venezia, a avut loc în perioada 2 noiembrie 2018 – 25 ianuarie 2019.

România va prezenta expoziția selectată în două spaţii expoziţionale distincte: în Pavilionul României din Giardini della Biennale, edificat în 1938 pentru participarea țării noastre la Bienala de la Veneția, şi în Noua Galerie din cadrul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, inaugurat în 1930 de către Nicolae Iorga, inițial sub denumirea de “Institutul Istorico-Artistic din Veneţia” (sau, numit în mod curent de veneţieni, “Casa Română”).

Participarea României la Expoziția Internațională de Artă – Bienala de la Veneția este organizată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român.

Mai multe informații despre desfășurarea expozițiilor din cadrul Bienalei de la Veneția puteți găsi pe site-ul https://www.labiennale.org/en .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri