Caută
Close this search box.

Atac cu bombă într-o biseriă din Filipine: 27 de persoane au fost ucise

Două bombe la o catedrală romano-catolică din sudul Filipinelor au ucis 27 de persoane și au rănit zeci de alte persoane, spun oficialii locali citați de BBC.

Prima explozie s-a produs în timpul slujbe de duminică la o biserică de pe insula Jolo, unde militanți islamici sunt activi. Pe măsură ce soldații au răspuns, un al doilea dispozitiv a fost detonat în parcare. Atacul vine la câteva zile după ce zona majoritară-musulmană din regiune a votat pentru o mai mare autonomie într-un referendum.

Nici un grup nu și-a asumat atacul. Jolo a fost mult timp o bază pentru militanți, inclusiv cei ai grupului Abu Sayyaf.

Oficialii locali declară că prima explozie a avut loc la ora locală 08:45 (00:45 GMT) în interiorul Catedralei Maicii Domnului de pe Muntele Carmel, care a mai fost lovită de bombe în trecut. A doua explozie a fost la scurt timp după aceea pe pragul bisericii. Majoritatea victimelor sunt civili.

În referendumul de săptămâna trecută, alegătorii au aprobat crearea regiunii autonome Bangsamoro în zonele majoritare musulmane din sudul Filipinelor. Dar alegătorii din provincia Sulu, unde se află Jolo, au respins-o. Referendumul a fost rezultatul unei înțelegeri de pace dintre guvern și Frontul Islamic de Eliberare Moro. Autoritățile și-au exprimat anterior speranțele că votul ar putea fi o soluție politică pentru a încerca să pună capăt deceniilor de luptă dintre separatiștii islamici și armata filipineză în țara predominant catolică. Mai mult de 120.000 de persoane au murit în aceste violențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri