Caută
Close this search box.

Atac de Revelion la Tokyo: O camionetă a intrat în pietoni, nouă persoane au fost rănite

O camionetă a intrat în pietonii care sărbătoreau Noul An pe una dintre cele mai cunoscute străzi din Tokyo, informează BBC.

Omul care conducea mașina a fugit de la locul faptei, dar mai târziu a fost arestat de poliție pentru tentativa de crimă.

Nouă oameni au fost răniți, unul serios, de către bărbatul care a atacat în cartierul Harajuku la scurt timp după miezul nopții. Strada, care era izolată de trafic, era plină de oameni care se îndreptau spre un altar pentru rugăciunile de Anul Nou. Șoferul de 21 de ani al camionetei a fost identificat drept Kazuhiro Kusakabe.

Polițiștii au declarat inițial pentru radiodifuzorul NHK că a fost comis un act terorist, dar mai târziu au afirmat că a atacul a fost legat de execuții. Nu era clar dacă se referea la o execuție specifică sau la o pedeapsă majoră în general. Agenția de știri Kyodo citează surse de investigație spunând că un vas de kerosen a fost găsit în mașina lui și că acesta ar fi planificat să dea foc vehiculului.

Strada Takeshita din secția Shibuya este o zonă comercială populară, cunoscută pentru moda ei ciudată și pentru cultura tineretului. De asemenea, atrage turiști străini în număr mare.

Opt oameni au fost loviți de masina. Unul dintre ei, un student de sex masculin, este într-o stare critică în spital. A noua persoană a fost atacată de șofer după ce a ieșit din mașină, a informat presa locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri