Caută
Close this search box.

Atac terorist într-un hotel din Nairobi: Cel puțin 15 persoane au fost ucise

Militanți al-Shabab au atacat un complex de hoteluri de lux din Nairobi, omorând cel puțin 15 persoane, informează BBC.

Complexul din districtul Westlands din capitala kenyană, care găzduiește hotelul DusitD2, precum și birouri, a fost atacat marți de insurgenți. Oficialii au declarat că asediul s-a terminat, dar focurile de armă și exploziile au fost auzite și miercuri și o operațiune de securitate este în curs de desfășurare.

Grupul militant al-Shabab din Somalia a declarat că a fost în spatele atacului. Ei sunt un grup islamist militant care se opune guvernului somalez, dar a efectuat atacuri în toată Africa de Est. Kenya face parte dintr-o operațiune regională de menținere a păcii care sprijină guvernul somalez în lupta sa împotriva al-Shabab.

Surse de poliție spun că 15 persoane au fost ucise, dar un număr oficial nu a fost încă confirmat de guvern. Câțiva civili sunt încă prinși în complex, iar unii dintre ei au trimis texte rudelor din ascunzătoare.

Un cetățean american este printre morți, potrivit Departamentului de Stat al SUA. Iar soarta atacatorilor este neclară.

Atacul

Atacul a început în jurul orei 15:00 ora locală (ora 12:00 GMT), când patru bărbați au aruncat bombe spre vehiculele din parcare înainte de a intra în hol unde unul s-a aruncat în aer, spune poliția. Camera video de securitate a arătat cel puțin patru bărbați înarmați care au deschis focul. Există rapoarte care spun că aceștia au fost văzuți vizitând complexul în ultimele zile.

La ora 20:00, secretarul Cabinetului de Interne, Fred Matiang’i, a spus că toate clădirile din complex au fost asigurate de forțele de securitate. „Situația este sub control și țara este în siguranță”, a declarat el reporterilor. „Terorismul nu ne va învinge niciodată”. Dar o oră mai târziu s-au raportat focuri de armă și explozii în zonă.

În primele ore ale zilei de miercuri, peste 100 de persoane fuseseră salvate din complex și au fost duse la un centru de traume din apropiere. Aproximativ 30 de persoane sunt tratate la spitalele din Nairobi în timp ce operațiunea de securitate este în curs de desfășurare.

Hotelul DusitD2 de cinci stele are 101 camere. Situat în suburbia Westlands, la câteva minute de cartierul de afaceri al capitalei, hotelul are un centru SPA și mai multe restaurante.

Kenya a cunoscut o serie de atacuri teroriste în ultimii ani – în special în zonele situate aproape de frontiera somaleză și de capitala țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri