Caută
Close this search box.

Atenţie, şoferi! Cum puteţi primi despăgubiri dacă maşina a fost distrusă de un copac

bucuresti-arbori-cazuti

Şoferii care vor să obţină despăgubiri pentru maşinile distruse de copaci mai au de aşteptat. Iată ce spun primarii câtorva sectoare din Bucureşti în privinţa paşilor de urmat.

Doi proprietari de autoturisme au mers la primăria de sector, după ce edilul a promis că instituţia va plăti daunele provocate de copacii prăbuşiţi. Banii nu vor veni din bugetul Primăriei, ci de la o firmă de asigurări.

„Cuantumul acestei asigurări este undeva la 100.000 euro. Cetăţeanul, împreună cu această constatare făcută de poliţia locală se prezintă la Primărie. Face o solicitare, ataşează acestei solicitări ulterior constatarea pe care o face un service autorizat RAR, împreună cu devizul aferent şi într-un timp mai mult decât rezonabil îşi poate primi suma de bani”, spune Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, potrivit digi24.

Şoferii ghinionişti dar care au domiciliul în alte sectoare sunt îndemnaţi chiar de edili să se adreseze instanţei, dacă vor despăgubiri.

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: „Dacă sunt identificate situaţii în care avem arbori bătrâni care erau uscaţi şi care ar fi trebuit toaletaţi, acolo discuţia poate fi dusă la următorul nivel. Doar în baza unei sentinţe judecătoreşti se poate face despăgubirea de către autoritatea locală”.

Pentru a ajunge aici e nevoie însă de răbdare, avertizează avocaţii.

„În primul rând se adresează primăriei de sector sau primăriei unde a avut loc respectiva cădere. Ar dura cel puţin în jur de 6-8 luni până când va avea un răspuns clar din partea acelei instituţii, iar ulterior în instanţă cel puţin un an de zile”, explică avocatul Florin Tîrnovean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri