Caută
Close this search box.

Au fost trase la sorţi noile complete de cinci judecători

bogdan marin

Curtea Supremă a desemnat, astăzi, prin tragere la sorţi, magistraţii care vor face parte din completele de 5 judecători în anul 2019, altele decât cele care au fost desemnate deja pe 13 decembrie şi cărora le-au fost repartizate dosare.

„La data de 3 ianuarie 2019, orele 10:00, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Sala Secţiilor Unite, a avut loc, în şedinţă publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completurilor de 5 judecători pentru anul 2019”, se arată într-un comunicat al Instanţei supreme din data de 28 decembrie 2018. Însă judecătorii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au stabilit la finele anului trecut, ca toate dosarele repartizate la completele de 5 judecători, în 13 decembrie, să fie judecate în 2019 de aceiaşi magistraţi, fără a fi repartizate din nou la noile complete care vor fi trase mâine la sorţi.

Asta chiar dacă la ultimul termen, în aceste dosare completele au pronunţat doar amânări neadministrând probe. Concret, Secţia pentru judecători a CSM a dezbătut, pe 19 decembrie, situatia completelor de 5 judecatori ale Curţii Supreme pentru anul 2019 şi a decis ca acestea să nu mai fie trase la sorţi la începutul anului viitor având în vedere că au fost stabilite recent. Astfel, dosarul în care este judecat Liviu Dragnea în apel va fi judecat de Completul 2 de 5 judecători.

Acest complet a decis, la şedinţa de miercuri, să amâne procesul pentru data de 21 ianuarie. De altfel, aproape toate completele de 5 judecători de la Instanţa supremă au amânat, pentru a doua jumătate a lunii ianuarie, dosarele pe care le aveau pe rol, între care şi cel al lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului sau al lui Toni Greblă, secretar general al Guvernului şi al lui Victor Ponta.

Componenţa completelor

Complet 1 penal – Dragomir Iulian, Matei Ionuţ Mihai, Rus Alexandra Iuliana, Epure Constantin, Şelaru Valentin Horia. *

Complet 2 penal – Cîrnaru Simona, Burnel Oana, Alexandrescu Anca Mădălina, Enescu Dan Andrei, Neniţă Simona. *

Completul 3 penal – Mela Luciana, Bogdana Ioana, Lefterache Lavinia, Foitoş Marius Dan, Iancu Ana Hermina. *

Complet 1 civil – Copoiag Elena Carmen, Cîrnu Iulia Manuel, Florescu George Bogdan, Hîncu Cezar şi Canacheu Claudia Marcela. *

Complet 2 civil – Macavei Sorinela Alina, Vişan Mirela, Grădinaru Blandiana, Baciu Mona Magdalena, Gherasim Elena. *
Complet 3 civil – Paraschiv Mihaela, Brehar Paulina Lucia, Zaharia Rodica, Voicu Rodica Florica, Năstasie Veronica.

Dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman a fost repartizat la Completul 2 penal, potrivit adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri