Caută
Close this search box.

Augustin Zegrean: Respingerea Adinei Florea respectă deciziile Curții Constituționale

augustin zegrean

Decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea pentru şefia DNA a Adinei Florea respectă deciziile Curţii Constituţionale şi nu poate fi învinuit pentru hotărârea sa, spune fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, citat de Mediafax.

“Legea aceasta, care prevede posibilitatea preşedintelui de a respinge o singură dată o propunere, este luată după o decizie a Curţii Constituţionale din 2008, în care se spune că preşedintele poate să respingă o singură dată o propunere de ministru. Şi aici este o chestie similară, este cam acelaşi lucru… Între timp, Curtea Constituţională a mai dat o decizie, în 19 decembrie, prin care reia din motivarea deciziei din 2008 şi spune că a doua propunere nu poate să fie, în niciun caz, aceeaşi persoană care a fost o dată respinsă. Asta spune şi în 2008 în decizie şi în 2018 în decizie, când este vorba de numirea sau revocarea miniştrilor. Ori, fiind o situaţie similară, cea de la numirea procurorilor, şi practica Curţii este identică.

Nu poate fi învinuit preşedintele că a respins-o! Singura motivare pe care ar fi trebuit preşedintele să o facă – era suficient să spună că persoana aceasta a fost a mai fost propusă încă o dată şi a fost respinsă, conform deciziei Curţii Constituţionale. Nu poate fi obligat în niciun caz, pentru că propunerea însăşi nu este în regulă, dacă a fost făcută aceeaşi propunere”, a spus Augustin Zegrean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri