Caută
Close this search box.

Bădulescu: A fost adus un camion cu pietre, în Piaţa Victoriei, pe 10 august

pietre

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a recunoscut că a minţit procurorii militari care anchetau evenimentul din 10 august. El a fost în celula de criză din spatele guvernului.

„Dom’le, după câte am făcut eu… Am mers până acolo încât a trebuit să mint. (…) Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit, atunci când am declarat în fața organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august… și am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid”, a declarat azi după-amiază Bădulescu.

Bădulescu a plusat, tot la Realitatea TV, lăsând de înţeles că procurorul militar aflat în Piaţa Victoriei în 10 august era trimis acolo pentru a acoperi atacurile criminale puse la cale de guvern, prin Ministerul Afacerilor Interne şi Jandarmerie.

„Procurorul militar Corbu, care se afla atunci în Piaţa Victoriei, era pregătit cu documente menite să prezinte evenimentele într-un alt fel decât în realitate. Eu le-am spus că am văzut persoane violente, din galerii de fotbal, care trebuiau oprite să nu intre în Piaţă. I-am spus apoi că am văzut persoane violente cu sticle incendiare, care fabricau cocktailuri Molotov la doi paşi de locul mitingului. Nu a luat în calcul nimic. Poate avea deja confirmarea.

Sau are de gând să folosească aceste probe la momentul potrivit. În 9 august, înainte de miting, sau pe 8 august, două camioane au descărcat pietre. Nu ştiu cine le-a adus. Statul paralel abia cum încep să lucreze. Ca să pună procurorul X la vârf ca să-i facă dosar lui Y”, a declarat Bădulescu, în emisiunea Jocuri de Putere.

Declaraţiile grave de azi ale lui Aurelian Bădulescu vor trebui confirmate în scris, la Parchetul Militar, în dosarul cauzei „10 august”. Dar ele sunt deja o mărturie, la nivelul imaginii publice.

Ceea ce ştie tot românul – că atacul disproporţionat al Jandarmeriei la adresa a peste 150.000 de manifestanţi paşnici a fost comandat şi premeditat politic, conştient ilegal – este acum confirmat mediatic de unul dintre personajele-cheie ale evenimentelor din Piaţa Victoriei: viceprimarul Capitalei, membru al celulei de criză din spatele guvernului.

El confirmă că pietrele (menite să fie aruncate spre jandarmi de oameni violenţi, din galerii de fotbal, lăsaţi intenţionat să intre în Piaţă) au fost aduse intenţionat de două camioane, înainte de mitingul Diasporei.

Un răspuns

  1. Ce să fac,să-l înjur pe penalul ăsta de DRAKNEA,am luat bastoane si gaze la greu!
    Sincer să fiu,
    îmi este teamă că justiția nu o să-şi facă treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri