Caută
Close this search box.

București și Cluj, proteste împotriva ordonanței lui Toader. Filozoful Mihai Șora se află în mijlocul protestatarilor

„Fară penali”, „Guvernul suntem noi, eu şi cu tine”, „Vrem alegeri anticipate”, sunt doar câteva dintre mesajele prezente pe pancartele protestatarilor. De asemenea, manifestanţii strigă: „Cuib de hoţi şi de mafioţi”, „Demisia” şi „Jos Ordonanţa!” sunt mesajele protestatarilor din București și Cluj. În mijlocul lor, se află filozoful Mihai Șora.

„Tudorel a anunţat la televiziunea inculpatului fugar Ghiţă că a pregătit Ordonanţa de Urgenţă care anulează 370 de condamnări, printre care şi condamnarea lui Dragnea. E inacceptabil. Protestam”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Sute de persoane s-au adunat, luni seară, în Piața Victoriei din capitală, pentru a protesta față de proiectul de ordonanță a Guvernului privind contestaţiile în anulare în cazul completurilor de cinci judecători nelegal constituite.

Printre protestatari se află și filosoful Mihai Șora.

Protestatarii au scandat împotriva Guvernului şi a Coaliţiei de guvernare, înarmați cu steaguri ale României şi ale Uniunii Europene.

Protestele au fost completate de un alt protest organizat de taximetriști, care au blocat bulevardul Lascăr Catargiu. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de aplicațiile electronice folosite de serviciile de tip ride-sharing Uber și Taxify.

Aproape 200 de persoane protestează, luni seara, la Cluj-Napoca, faţă de intenţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a emite o ordonanţă de urgenţă care ar permite repunerea în termen a celor condamnaţi de complete de 5 judecători nelegal constituite, transmite MEDIAFAX.

Participanţii la protest s-au adunat, luni seara, îm jurul orei 19 pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca având pancarte cu mesaje precum ”Fără amnistie, fără graţiere”. ”91% dintre români, 87% dintre alegătorii PSD-ALDE-UDMR spun Nu amnistiei şi graţierii. Uniţi, salvăm toată România”, dar şi un steag tricolor de mari dimensiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri