Caută
Close this search box.

Bulgaria: deputat socialist pus sub acuzare pentru spălare de bani

bulgaria

Deputata Partidului Socialist Bulgar (BSP), Elena Ionceva, este acuzată de spălare de bani, anunță ziarul bulgăresc 24 Ceasa. Este unul dintre puținele cazuri de corupție instrumentate la vârful politicii bulgare, unul dintre cele mai corupte state membre UE, aflată alături de România sub monitorizarea Comisiei Europene.

Știrea a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al procurorului general, Rumiana Arnaudova, pentru ziarul „24 Ceasa”.

Ancheta împotriva deputatei Ionceva vizează operaţiuni financiare făcute cu bani, despre care există dubii că ar fi luaţi de la Banca Comercială Corporativă. Potrivit anchetatorilor, banii luaţi au fost ascunşi prin compania offshore Dali Trading Limited.

Suspiciunile au fost legate de faptul că în spatele tranzacţiei se află fostul proprietar al băncii falimentare, Ţvetan Vasilev. În prezent, el este pus sub acuzare cu suspendare în megaprocesul pe tema însuşirii a peste 2,5 miliarde de leva de la Banca Comercială Corporativă.

Potrivit procuraturii, banii au fost luaţi din depunerile cetăţenilor la această bancă. Avem motive să credem că Ionceva fie a ştiut, fie a bănuit acest lucru, după cum rezultă din declaraţiile martorilor, dar într-o mică măsură, susţine procuratura. După ce informaţia legată de acuzaţiile care i se aduc a apărut în presă, Elena Ionceva a acuzat guvernul pentru asta şi personal pe premierul Boiko Borisov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri