Caută
Close this search box.

Ca în fiecare an, Concertul de Anul Nou de la Viena este în direct la TVR 1

Concertul de la Viena

Un adevărat ritual al fiecărui început de an, cel mai mediatizat concert al tuturor timpurilor este şi anul acesta la Televiziunea Română – TVR 1 şi TVR HD, de la ora 12.15, în prima zi a lui 2019.

Mai bine de două ore de eleganţă şi rafinament prin spectacolul muzicii familiei Strauss, în transmisiune directă din impunătorul decor al Sălii de Aur de la Musikverein Viena.

An după an, Concertul de Anul Nou transformă Orchestra Filarmonicii din Viena în cel mai important ambasador muzical al Austriei. Şi al Europei, cu tot ce are mai reprezentativ bătrânul continent în materie de graţie şi armonie, valsul vienez.

Mesajul către lume al Simfonicului din Capitala muzicii este, ca de fiecare dată, unul de speranţă, prietenie şi pace, în spiritul proaspăt şi energic al unui nou început.

Nostalgie pentru 2018 şi optimism pentru anul ce vine, sentimente reorchestrate de o muzică accesibilă şi dinamică. 1 ianuarie 2019 este o zi ce marchează aniversarea a 60 de ani de când acest „concert al concertelor” este transmis, prin intermediul camerelor de televiziune, în întreaga lume.

Anul acesta, Concertul de Anul Nou este televizat în peste 90 de ţări de pe mapamond şi va fi urmărit de mai mult de 40 de milioane de telespectatori.

Concertul va fi dirijat de Christian Thielemann, în premieră la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Viena. În cursul stagiunilor curente, muzicianul german colaborează frecvent cu orchestra vieneză, încă din anul 2000, şi deţine postul de dirijor principal al Dresden Staatskapelle şi director artistic al celebrului Festivalul de Paşti de la Salzburg.

Thielemann este cunoscut şi melomanilor români, fiind prezent chiar cu orchestra din Dresda în ediţia 2015 a Festivalului Internaţional ”George Enescu”. Între modelele sale muzicale se numără Herbert von Karajan, dar şi Willy Boskovsky.

Programul de anul acesta este pur vienez şi aproape exclusiv straussian, cu valsuri, polci, marşuri şi câteva celebre extrase instrumentale din operetele familiei care a dat tonul muzicii în capitala Austriei aproape un secol şi jumătate.

Baletul de Stat din Viena ne va încânta cu creaţiile lui Andrei Kaidanovski, tânăr coregraf vienez de origine rusă, care îşi face debutul la Concertul de Anul Nou 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri