Caută
Close this search box.

Canada dobândește o carte rară deținută anterior de Adolf Hitler

Biblioteca și Arhivele Canada au anunțat miercuri că au achiziționat o carte rară din 1944 care a aparținut lui Adolf Hitler, relatează AFP.

Scrisă în limba germană, Statistici, mass-media și organizații ale evreilor din Statele Unite și Canada este un raport de 137 de pagini publicat în 1944 de către Heinz Kloss, un renumit lingvist german care a avut contact cu simpatizanții naziști americani. Cartea detaliază statisticile populației anumitor orașe, împreună cu organizațiile și mass-media cheie de la acea vreme ale comunităților evreiești din America de Nord, a afirmat Biblioteca și Arhivele Canada într-o declarație. „Această lucrare sugerează povestea a ceea ce s-ar fi putut întâmpla în Canada dacă aliații ar fi pierdut al Doilea Război Mondial și demonstrează că Holocaustul nu a fost un eveniment pur european, ci mai degrabă o operațiune oprită înainte de a ajunge în America de Nord”, s-a adăugat în declarație.

Coperta conține un vultur, o svastică și cuvintele „Ex Libris Adolf Hitler” indică faptul că face parte din biblioteca personală. Hitler a fost un cititor pasionat, cu o colecție care conținea între 6 000 și 16 000 de titluri.

Biblioteca și Arhivele Canada au declarat că această carte a fost adusă înapoi în SUA ca un suvenir de război, întrucât în ​​primăvara anului 1945 soldații americani au luat mii de cărți de la cea de-a doua casă a liderului nazist de lângă Berchtesgaden, în Alpii germani. Instituția a adăugat că a achiziționat cartea de la un comerciant de renume Judaica, care o obținut-o ca parte a unei colecții deținute de un supraviețuitor al Holocaustului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri