Caută
Close this search box.

Candidatura Laurei Codruţa Kovesi ca procuror-şef european, confirmată de Comisia Europeană: Selecţia este făcută de o comisie independentă

Comisia Europeană a precizat că procedura de selecţie a procurorului-şef european este în curs, subliniind că Executivul UE nu e implicat în această activitate efectuată de o comisie independentă, în contextul informaţiilor privind candidatura Laurei Codruţa Kovesi, transmite Mediafax.

„Procedura de selecţie pentru Biroul Parchetului Public European este în curs. Comisia nu este parte a comisiei independente de selecţie. După cum s-a explicat în anunţul privind acest post vacant publicat în noiembrie 2018, comisia de selecţie va evalua candidaţii pentru postul de viitor procuror-şef european şi va prezenta evaluarea Parlamentului European şi Consiliului, care vor desemna procurorul-şef european prin consens”, precizează CE.

Parchetul European (EPPO) va fi un parchet european independent responsabil cu investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE şi a complicilor acestora. Regulamentul (UE) 2017/1939 al Consiliului (1) privind EPPO a intrat în vigoare la 20 noiembrie 2017. În conformitate cu articolul 120 din respectivul regulament, EPPO îşi va începe activitatea în urma unei decizii a Comisiei, odată ce acesta va fi înfiinţat, dar nu mai devreme de 3 ani de la data intrării în vigoare a Regulamentului privind EPPO.

Biroul Parchetului Public European ar urma să îşi înceapă activitatea până la sfârşitul anului 2020.

Un răspuns

  1. Kovesi va reprezenta Romania cu cinste daca va fi aleasa. Trebuie doar ca PSD-ul si Min. Justitiei s-o lase in pace. I-au facut si asa mult rau si-i cauta nod in papura din orice spune sau a spus in particular, numai ca sa o compromita. Cetatenii cinstiti gandesc altfel si o sprijina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri